Printed from Eigil Bergs homepage - 02-12-2023 04:12:43
Nye spor på vinyl 2019

NJS spilte i Lillestrøm

27.06.2022
Mye folk, et takknemlig publikum og urframføring fra NJS under Lillestrøm-konserten 18. juni i år. Eigil har skrevet noen ord.

- Det ble urframføring og konsertversjon av "Bære over" med NJS i Lillestrøm lørdag 18. juni.
Allerede to timer før konsertstart kl. 13 begynte det å fylles opp med både gamle kjenninger og andre som ville sikre seg god plass tidlig.
Mangeårig NJS-kjenner Anders Sinnes steppet inn for Bjørn Kristiansen som var forhindret denne dagen, og Anders leverte varene - virkelig. Det var stipulert halvannen time med NJS, men det endte nok med et kvarter ekstra, ut fra den gode stemningen. "Wheel On The Run" fra Hot Line startet det hele, med "Lafayette", "Free And Easy" og "En siste runde" som fulgte. Nok en gang tror jeg jeg kan si vi var innom de fleste av NJS' album pluss litt historiefortelling underveis med hyllester til gamle helter som både Elvis og The Shadows - og Chuck Berry, selvsagt. I Lillestrøm fikk vi inn både "No Particular Place To Go"/"School Day" og "Nadine", som alle fikk vist samspillet fra Svein og Anders fra sin beste side. Hyllester må vi vel også kunne kalle "Here's To You" (til alle gitaristene som fikk oss i gang) og "Fyrige damer" (om alle de spennende damenavnene vi fant på plateetikettene i barndommen).
Hvis noen legger merke til gitararret på "Tornerose", så skader det ikke å minne om at det stammer fra Finn John Andresen, som arra både den og mye annet på NJS-albumet fra 1982.
"Country Girl" er fortsatt inne på NJS-repertoaret etter at Svein ba meg synge den på Beatniks-turneen i oktober i fjor, mange kjenner tydeligvis igjen denne fra Close Up-albumet i 1977.
"I Don't Wanna Lose You" fikk en fin versjon denne kvelden, synes jeg. Av og til kan den føles veldig personlig. I Lillestrøm føltes det sånn ...
I tillegg til John, Svein, Ole Marius, Anders og meg, stilte et solid lag med NJS-blåsere, representert ved Tore Krok Nilsen, Bjørn Asper og Tarjei Grimsby. Blant høydepunktene derfra var tilløp til Mardi Gras-gyng fra blåserne bak piano-koret i "Svart magi" og nydelig sax-kor fra Tore Krok på "Good Time Boogie".Utviklet av Atilla Moen-Duran