Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 09:07:31
Nye spor på vinyl 2019

Backingbandet NJS - 3

05.04.2024
Øystein Sunde og Svein Finjarn hadde sin gitarduell med NJS som backing.

- Bildearkivene avslører videre samspill med NJS på scenen.
I 1980 var det turné med Øystein Sunde og NJS, og i 1987 var det Hilde Heltberg, Trond Graff og Jonas Fjeld som gjestet bandet og fikk sin backing av NJS i Oslo Konserthus.
Et par år senere ble det turné der NJS fungerte som backing for både Kari Svendsen og Trond Granlund. Samspill med NJS er blitt foreviget på TV med Lillebjørn og med Granlund, og i platestudio var NJS backingband for Øystein Sunde i "Åna Sira" på Hærtata Hørt-albumet hans. Også Maj Britt kan vise til samspill med NJS på albumet Det svinger i meg.
Turné ble det også der NJS i tillegg til egen avdeling backet Marius Müller, Anita Skorgan og Olav Stedje i 1981.

I 1980 var Alex (Alexandra Sandøy) på plass, og Finn Kalvik har også vært blant gjestene NJS inviterte inn til samspill. Går vi enda lenger tillbake i tid ser vi bilder fra da NJS åpnet Oslo Konserthus i 1977 og Benny Borg og Per "Elvis" Granberg var blant bandets gjester.
Bildet med NJS og Granberg på scenen i 1973 må vel være et av de aller tidligste scenebildene som finnes fra dette scenesamarbeidet?

Helter fra ungdommen, som Trond Graff, hadde også sitt NJS-samspill i Oslo Konserthus, det samme kan sies om Benny Borg og Svenne og Lotta. En annen svensk storstjerne fra langt tilbake i tid er Siw Malmkvist, som hadde sitt samspill med NJS på Liseberg-scenen i Göteborg, radiooverført i norden sommeren 1978.


Øystein Sunde og Svein Finjarn i gitarduell på turné med NJS 1980NJS på turné med Øystein Sunde i 1980NJS med gjester i Oslo Konserthus 1987. Fra venstre: Bjørn Kristiansen, Jonas Fjeld, Hilde Heltberg, Eigil Berg, Trond Graff, John Kolloen, Einar "Wallen" Mjåland, Ivar Hovden. Foto: Bjørn Inge KarlsenNJS med Per "Elvis" Granberg 1973. Foran: Per "Elvis" Granberg. Bak fra venstre: Ivar Hovden, Erik Østerås, Eigil Berg, John Kolloen, Per HellerudNJS i samspill med Alex, Oslo Konserthus 1980. Fra venstre: Svein Finjarn, Håkon Vellesvik, Alex (Alexandra Sandøy), John Kolloen, Eigil Berg1977-utgaven av NJS med Benny Borg i Oslo Konserthus. Foto : Joanne ButlerPer Granberg og Eigil Berg under prøvene i Oslo Konserthus 1977. Foto: Joanne ButlerBorg og Berg under prøvene Oslo Konserthus 1977. Foto: Joanne Butler

NJS med Marius Müller, Olav Stedje og Anita Skorgan før konsertturné i 1981Utviklet av Atilla Moen-Duran