Printed from Eigil Bergs homepage - 23-10-2021 00:10:47
 SOLO  MORGANS  NEW JORDAL SWINGERS  ALBUM  SINGLER

NEW JORDAL SWINGERS - ALBUM

Oversikt   Første -5 Forrige Neste +5 Siste

INDIGO
Utgitt: 03.09.2001
Selskap: Tylden & Co AS
Katalognr.: GTACD 8158

NJS startet innspillingen av sitt 20. album "INDIGO" 19. mars 2001. Innspillingene ble avsluttet i månedsskiftet april/mai med derpåfølgende miksing og klargjøring for CD og utgivelse 3. september 2001.

”INDIGO” markerer på flere måter et fornyet NJS – i første rekke siden dette er det første albumet med Armand Torp og Ole Marius Melhuus. Det bærer også preg av at NJS har hatt godt av noen års fravær fra studioarbeid og at de har benyttet den tiden godt. Låtene er mer modne og tekstene sterkere enn på tidligere utgivelser. Eigil Berg har vel heller ikke på plate sunget bedre enn på ”INDIGO”. For første gang åpnes og avsluttes et NJS-album med en ballade - den siste er albumets eneste ikke-originale NJS-komposisjon. Det finnes medium, melodiøse låter i tillegg til up-tempo låter som tydelig bærer med seg det beste fra ”gamle NJS”.

Produsent for ”INDIGO” er Nils B. Kvam som siden han produserte de fem første NJS-albumene har sett mer av verden og opplevd mer enn de fleste i tillegg til at han har rukket å produsere flere suksessfulle norske utgivelser, blant annet for Big Bang og Gartnerlosjen. NJS og Nils valgte i fellesskap å spille inn ”Indigo” på god, gammel analog måte med bruk av tape. ”INDIGO” er blitt en gjennomført vellykket produksjon, tydelig preget av at utøvere og produsent kjenner og forstår hverandre godt.

01. I DON'T WANNA LOSE YOU
02. APOTEKERENS TANGO
03. FYRIGE DAMER
04. BELFAST COWBOY
05. JANUS MADAME
06. SPEILET
07. SALIGE SOMMER
08. TROLLMENN OG VÅRHERRE
09. RADIO'N
10. MANNEN MED DEN BLÅ GITAR
11. LAG PÅ LAG
12. MIN KJÆRLIGHET TIL DEG

Total spilletid CD: 42 minutter 11 sekunder


Utviklet av Atilla Moen-Duran