Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 13:06:58
Nye spor på vinyl 2019

Beatles og oss

23.08.2023
Urframføringen fra scenen uten gitar.
Den endelige studioversjonen.

Eigil skriver:
- Urframføringen av "Beatles og oss" fra scenen uten gitar ble tatt opp av Heidi Fridtjofsen. I opptaket kan vi se Svein Finjarn sitte rett bak meg på scenekanten, men låta var altså ikke innøvd med Svein denne kvelden. Bandet består for øvrig av Lasse Hafreager på orgel, Totto Hansen på trommer og Ole Marius Melhuus på bass. Alle med øyne og full kons festet til noter og tekstark, sånn det ofte kan være med urframføringer. Opptaket er fra releasekonserten for Skygge og sol-albumet på Herr Nilsen i Oslo i august 2022.
I studioversjonen som fant veien til Skygge og sol-albumet besto musikerne av Rune Arnesen (trommer), Jørun Bøgeberg (bass), Geir Sundstøl (gitar) foruten meg og mitt piano. Husker jeg og mange med meg syntes dette sporet var en veldig kontrast til hva som kom før og etter på albumet ("H-moll balladen" og "Hymne til vinen - og til gitaren"), men samtidig var det en fin "avslutning" på de 12 nye låtene albumet presenterte før bonussporet med Tom Lund,som fikk bli ekstranummeret.

Carina Hofgaard gjorde også et opptak av denne fra releasekonserten i august 2022, her sett fra motsatt vinkel.Utviklet av Atilla Moen-Duran