Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 08:07:42
Nye spor på vinyl 2019

Kvartetten nå - og da

27.06.2026
De 4 herrene Stokkeland, Granlund, Berg og Hovland møttes igjen etter ti konserter i Egersund kirke.

Eigil skriver:
- Det var i 2010 det startet; Asbjørn Stokkeland og Ingvar Hovland tok initiativet til førjulskonserter i Egersund kirke og fikk med seg Trond Granlund og meg. Stor suksess fra første stund, av og til med dobbeltkonserter og også med en avstikker til Sokndal kirke. Bassist Oddvar Berentsen var "kompet" i starten før Jørun Bøgeberg tok over, og blant gjestene finner vi Tønes, Tollak Ollestad, Grethe Svendsen, Torhild Ostad og John Ivar Bye. Den strålende cellisten Bodhild Vossgård var gjenganger og sørget for vår video av "Elven med det store hjertet", tatt opp i samme Egersund kirke.
"Little Drummer Boy" var blant mine gjengangere de første årene, andre gjengangere jeg sang var "Elven med det store hjertet", "Kjærligheten din", "Blå salme", "Starry Night" og "Vis vaktene hjem". Jeg hadde endel urframføringer under disse konsertene, blant annet "Sigøyner", "Julekort fra Biscaya", "Dagen er forbi", "Langs veien", "Jeg takker", "La natten bare falle" og "Vi tåler en vinter". Et år var jeg innom favoritter som "All In Love Is Fair", "Min kjærlighet til deg" og "A Whiter Shade Of Pale", og et år fikk vi hjelp på tuba av forsvarsadvokat Brynjar Meling, som flere kjenner fra helt andre avisoppslag.
Jeg fikk også gjort en urframføring av en helt ny låt som enn så lenge ikke har fått noen utgivelse; "Stillhet fra det høye". Andre gjengangere var selvsagt Granlunds nydelige "Himmel på jord", "Himmelvogna" og "Guttær".
I 2019 lå alt klart for en 10. og siste konsert da jeg måtte backe ut på kort varsel på grunn av sykdom, men den siste av disse julekonsertene gikk også sin gang, da med Frode Rønli blant gjestene.


    Asbjørn Stokkeland, Trond Granlund, Eigil Berg og Ingvar Hovland juni 2024    De samme herrene på samme sted i juni 2019    Eigil med Ingvar Hovland i Egersund kirke    Plakaten for konserten i 2017

    Bodil Vossgård, Eigil og Torhild OstadUtviklet av Atilla Moen-Duran