Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 10:07:17
Nye spor på vinyl 2019

Historien om «Queen Of The Night»

05.07.2024
Hvordan "Queen Of The Night" ble til både "Nettenes prinsesse" og "Long Distance Man" er grundig beskrevet i den nye boka om Ragnarock-albumet. Hør originalversjonen.

Eigil skriver:
- I Bokserien til Norske Albumklassikere har vi nå fått boka om Ragnarock-albumet med Undertakers Circus fra 1973. Solveig Nygaard Langvad er forfatteren, og i kapittel 6, "Nettenes prinsesse, en muntlig historie", får vi hele historien om hvordan "Queen Of The Night" ble til først "Nettenes prinsesse" med Undertakers Circus før den også ble til "Long Distance Man" med Bigbang. Langvag har transkribert en telefonsamtale mellom Øystein Greni, Thor Greni og meg, før hun etterpå skriver fra møtet hun hadde hjemme hos meg i mai i år der jeg hadde lett fram den opprinnelige demoen av "Queen Of The Night" som jeg skrev i London til Wilf McLellans tekst i 1972.
Boka om "Ragnarock" er interessant lesning, her får vi også høre om rollene Ivar Hovden, Nils B. Kvam og Johnny Sareussen alle spilte i denne historien. Boka får du kjøpt her .
Wilf McLellans rolle i denne sammenhengen er viktig. Det var hans tekst jeg skrev denne musikken til, så uten Wilf McLellan - ingen "Nettenes prinsesse", ingen "Long Distance Man" og ingen "Queen Of The Night"!

Her en versjon av "Queen Of The Night" fra releasekonserten for Skygge og sol.     

Undertakers Circus-versjonen av "Nettenes prinsesse" finner du her.

En Bigbang-versjon av "Long Distance Man" finner du blant annet her.

Kortversjonen av denne historikken kan se sånn ut:
  • Originalen "Queen Of The Night", med musikk av Eigil og tekst av Wilf McLellan ble skrevet i 1972.

  • I 1973 ble den utgitt første gang med norsk gjendiktning av Thor S. Greni på Undertakers Circus' Ragnarock, da som "Nettenes prinsesse" med Eigil som gjest på piano.

  • I 1981 kom originalversjonen ut for første gang på Eigils første solo-album Alhambra, siden gjenutgitt på CD og digitale plattformer i 2007.

  • I 1999 kom Bigbangs første versjon med ny tekst av Øystein Greni, da som "Long Distance Man" på albumet Electric Psalmbook.
  • I 2001 kom en ny versjon av "Long Distance Man" på Bigbang-EP'en Smiling for ...
  • Og i 2003 var det duket for hele to nye Bigbang-versjoner på listetopperen Radio Radio, TV Sleep.


    Fra releasekonserten for Nye spor på Homan i Oslo 2018    Norske Albumklassikere Bokserie presenterer Ragnarock - Undertakers Circus av Solveig Nygard Langvad    Bigbangs Øystein Greni med Eigil i 2022

    Greni senior, Greni junior og Eigil på scenen i 2016

    Med Per Kristian "Pelle" Lindstad, mannen bak arrangementene på Ragnarock og "Nettenes prinsesse", i 2023Utviklet av Atilla Moen-Duran