Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 14:06:46
Nye spor på vinyl 2019

Storveis bokbad, Klassekampen tipser

09.02.2023
Utgiver Christer Falck og bokbader Bård Ose sørget sammen med Eigil for den reneste festaften for "I musikkens tjeneste". I nærmere to timer ble det dybdeanalyser i boka fra scenen på Røverstaden før det ble åpnet for interessante spørsmål fra en fullsatt sal. Og Klassekampen tipser ...

Eigil skriver:
- Det ble en stor kveld med Bokbad på Røverstaden 2. februar. Iflg. Christer Falck var det publikumsrekord med fullt hus, og jeg fikk gjensyn med mye kjentfolk fra historien i boka; Terje Stabo (trommelager i de aller førte banda), NJS-kolleger som var Ivar Hovden, Erik Østerås og Ole Marius Melhuus, platemoguler som Arve Sigvaldsen og Fred Engh, tidligere Tono-direktør Cato Strøm, Olavsgutt-kolleger som Svein Sevje, Per-Erik Holmquist Lie og musikkprofessor Jon-Roar Bjørkvold og bossa-gitarist par excellence Tom Steinar Lund. "Rock'n'roll-vitere" som Dag Bøgeberg og Thor-Rune Haugen var på plass, det var også såpass forskjellige musikk-kolleger som Torhild Ostad  og Ottar "Big Hand" Johansen og videoprodusent Bjørn Melbye. De mange medhjelperne jeg kan takke for at boka ble som den er stilte opp denne kvelden; Bjørn Kulseth, Tone Bay, Roger Hennie, Stein Gulbrandsen og Tom Bloch-Nakkerud har alle levert viktige bidrag til sluttresultatet. Kolleger fra pilegrimsreisene mine innen musikken som Steinar Berthelsen, Jan Ellefsen og Rune Holtet kunne supplere ytterligere med anekdotene fra historiene i boka. Etter bokbadet var det duket for spørsmål fra salen, og bokbadet fortsatte på overtid. Victoria Jazzscenes Sverre Lunde benyttet anledningen til å informere om mitt kommende "foredrag" om Ray Charles på Victoria Jazzscene 7. mars, og Erik Valebrokk kom med spennende intervju-vinklinger vi får komme tilbake til.

Utgiver Christer Falck sto for store ord i velkomsttalen da han fortalte om sitt første møte med musikken min via "Lorelei" i MGP i '81, og bokbader Bård Ose dro det hele i havn med et to-timers dypdykk i historien.
Bård viste at han kjente godt til historien boka forteller og kunne utbrodere fra da han selv hadde bokbindet med Morgans på veggen til han jobbet i platesjappe og sa seg imponert da LP-omslaget til Alhambra ble pakket opp i butikken. Levende godt fortalt fra en musikkviter av rang.

I skrivende stund er det jo også hyggelig å se at Klassekampen tipser om  boka i ukas Musikkmagasin 6. februar.

"I musikkens tjeneste" får du blant annet kjøpt her.
    Med bokbader Bård Ose og utgiver Christer Falck

    Fra Klasssekampens Musikkmagasin 6. februar
Utviklet av Atilla Moen-Duran