Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 06:06:42
Nye spor på vinyl 2019

I samspill med Scotty Moore!

25.03.2023
Det var i 1993 at Eigil entret scenen til samspill med Scotty Moore og D.J. Fontana i en av rockens første klassikere. Se opptaket her.

Eigil skriver:
- Stedet var Notodden, og året var 1993.
Det var her jeg første gang fikk spille med selveste Scotty Moore og D.J. Fontana under en festival der disse to legendene selvsagt var det store trekkplasteret. Blant låtene jeg fikk gjøre med Moore og Fontana var det flere som hadde gitt meg det aller første kicket på rock'n'roll, og som jeg fra scenen på Notodden fikk framføre i samspill med de to som var avgjørende i soundet som farvela kompet i Elvis' originaler på 50-tallet.

Scotty Moore spilte med Elvis Presley helt fra hans første utgivelse "That's All Right, Mama" i 1954 og D.J. Fontana kom med på trommer i 1956. Begge spilte de med Elvis fram til 1968, og begge var de med i Elvis' legendariske Comeback Special i 1968. Da jeg spilte med James Burton i 1983, sa han at det selvsagt var stas å få spille med Elvis, men at det jo var Scotty Moore som sto for de største klassikerne og danna skole.
Jeg var altså nettopp ferdig med mitt firhendige pianospill med Chuck Berry da også disse to legendene innbød til samspill. Det skulle jeg ha visst, i barndommens første møte med soundet fra disse "gutta"!
    Scotty Moore og Eigil setter opp konsertrepertoaret backstage før konserten.

    På scenen med Scotty Moore og D.J. Fontana 1993.Utviklet av Atilla Moen-Duran