Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 06:06:40
Nye spor på vinyl 2019

Filmklubb og platemesse

14.04.2023
Eigil profilerer bok på filmklubb og platemesse.

- Eigil skriver:

Sofies Filmklubb, tidligere Traxi Filmklubb, viste nylig klassisk rock'n'roll-film med "King Creole", og jeg fikk profilere boka mi før filmen ble vist.
"Celebre gjester" innen musikklivet, mange av dem omtalt i boka, bidro i "panelet", blant dem Ivar Hovden, Arve Sigvaldsen, Kristian Lindeman, Morten Reff, Bjørn Stendahl og Sverre Lunde.
Jeg skriver jo om dette i boka, om perleporten vår inn til en voksenverden da vi sneik oss inn på Oslos bygdekinoer når filmen ble annonsert med "Aldersgrense voksen", og vi endelig fikk se de ultimate 50-talls-filmene med Elvis i svart/hvitt. At filmklubbens direktør Tom Bloch-Nakkerud er en ivrig plakatsamler fikk vi også bevis på der han i anledning visningene kunne vise fram den amerikanske originalplakaten for "G.I. Blues". Også dette en film med historisk interesse, en langt mer fargeglad og familievennlig 60-talls-film, men ikke desto mindre den aller første Elvis-filmen mange av oss fikk se. Den kom nemlig med snillere alersgrense, og vi slapp å jukse oss inn.
Interessen for programmet i filmklubben denne kvelden resulterte i "ekstraforestilling" få dager etter, en ekstraforestilling som også kunne fortelle om "utsolgt", slik disse Elvis-filmene også
kunne skryte av i hine hårde dager.
Ikke mange dagene etter var det bokprofilering igjen, denne gang på platemesse i Oslo i regi av Roy Rydland, en mann med god peiling og med lang fartstid blant platesamlere.
Det virker som om "I musikkens tjeneste" skal få mangt et godt hjem ...
    Bokprofilering hos Sofies Filmklubb

    Bokprofilering hos Sofies Filmklubb

    På platemesse med Roy RydlandUtviklet av Atilla Moen-Duran