Printed from Eigil Bergs homepage - 23-04-2024 02:04:46
Nye spor på vinyl 2019

River Deep, Mountain High

28.05.2023
Tina Turner sang den først da Phil Spector produserte. I 1978 fikk den sin hyllest også fra NJS. Eigil har skrevet noen ord.

Tina Turner har forlatt oss og en bemerkelsesverdig karriere takker for seg.
Selv om Ike and Tina Turner var en merkevare før hun gikk solo, er det nok Tina vi hører i mesterverket "River Deep, Mountain High" som ble utgitt i Phil Spectors grensesprengende produksjon i 1966.
Da NJS kom på banen på 70-tallet, først som cover-band, hadde vi ingen skrupler. Vi gikk løs på egne favoritter, blant dem de virkelig største som "A Whiter Shade Of Pale", "When A Man Loves A Woman", "You've Lost That Lovin' Feeling" og "River Deep, Mountain High", begge de to siste opprinnelig produsert av Phil Spector.
Vi satte lista høyt, selvsagt med ærefrykt og aktelse, fikk vi det ikke "bra nok", ble det brutalt utelatt, uansett hvor mye tid vi hadde brukt på det.
Da produsent Johnny Sareussen kom inn i bildet for NJS etter Nils B. Kvam, merket vi fort at han delte både vår og Nils' fascinasjon for Spector-produksjonene. Og det var i 1978 at vi dristet oss til å prøve på kanskje den største favoritten av dem alle, "River Deep, Mountain High". Vi inviterte filharmonikere både på stryk og blås og fikk Pete Knutsen til å arrangere. I tillegg brukte vi alt vi kunne finne i studio for å skape et så massivt lydbilde som mulig og badet det hele i klang, i Spectors ånd. Sluttresultatet ga vi ut på albumet Turn On To The Music i 1978.

At originalversjonen ikke ble en massiv hit i USA får være en av pophistoriens store mysterier, men i England og ellers tok den virkelig av og har i dag fått den klassikerstatus den så absolutt fortjener. Selvsagt på grunn av Phil Spectors produksjon, men så absolutt også for Tina Turners vokal-innsats. Så godt at hun fikk sin strålende karriere etter turbulensen hun opplevde med Ike gjennom så mange år. Hun betydde så mye - for så mange ...Utviklet av Atilla Moen-Duran