Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 13:06:02
Nye spor på vinyl 2019

NJS spilte i Lillestrøm

24.06.2023
Smekkfullt hus og "innholdsrik" konsert fra NJS. Eigil har skrevet noen ord.

- 700 billetter var forhåndssolgt, og allerede ved lydsjekk to timer før konsertstart så vi lang kø ved inngangen. Da NJS gikk på scenen, kunne vi skue utover det vi må få kalle "fullt hus", god timing må vi si, siden bandet hadde lagt opp til en rekordlang konsert som skulle vare godt over
to timer og et kvarter. Flere hadde kommet langveisfra, og flere benyttet anledningen til å kjøpe den nye og oppdaterte utgaven av "I musikkens tjeneste"-boka jeg hadde hentet fra forlaget dagen før konserten. Takk til dere!

Det var John som hadde foreslått å øve inn "Close To Madness" fra Hot Line og "Love Going Blind" fra Movin' On, som begge fikk sitt comeback etter mange års fravær fra NJS-repertoaret. Svein kom med forslaget om å ta inn "Here's To You" og "Stars" / "Alhambra" som vi opprinnelig spilte inn til Hot Line-albumet før den havnet som tittelspor på den første solo-skiva mi i 1981. Denne fikk også sitt NJS-comeback etter mange års fravær fra NJS-repertoaret, nå i nydelig samspill med Anders Sinnes, eksklusivt innbrakt fra Kyrksæterøra. Og Anders leverte også her, som han jo pleier å gjøre.

En staselig antrukket Ole Marius leverer selvsagt som alltid, og det samme gjelder også
"våre" utmerkede blåsere Tore Krok Nielsen, Bjørn Asper og Tarjei Grimsby. Selv fikk jeg bakt inn et par gamle Fats Domino-favoritter, "I'm Ready" og litt av "I'm Walkin'" på lydsjekken, så får heller oppfordringene på "Før lyset brenner ned" og "Queen Of The Night" vente til neste runde.

Og apropos "Queen Of The Night"; Selveste Per Kristian "Pelle" Lindstad overvar konserten vår.
Pelle er mannen som arrangerte "Queen Of The Night" inn som "Nettenes prinsesse" til Ragnarock-albumet. Det ble et nydelig møte med fine samtaler etter konserten med denne kreative mesteren, kompis med Ivar for øvrig i ung alder. Se bildet av Pelle på side 61 i boka mi.

"Ikke se deg tilbake" og "New Orleans" var begge på plass i Lillestrøm, i alt 38 forskjellige titler
ble framført av NJS under denne konserten, det meste fra NJS' album + en liten dash rock'roll og
annen musikk som har inspirert oss opp gjennom åra.

Nå var det faktisk albumet Hot Line som var best representert under Lillestrøm-konserten vår.
Hele fire titler derfra (+ "Stars" som jo også ble innspilt til det albumet) ble presentert: "Ridin' In The Race", "Close To Madness", "Wheel On The Run" og "Raised On Boogie" kommer alle fra Hot Line i tillegg til "Stars", som jo også opprinnelig ble innspilt til det albumet.
 
Stor takk til arrangør Lotte som har gjort sommerkonsertene med NJS på Lillestrøm til en tradisjon. Er det sjuende året nå, Lotte? Og selvsagt takk også til et trofast publikum. Som James Taylor sa det fra scenen sist jeg så ham; "Uten dere hadde det jo bare blitt en (stusselig) lydsjekk!"

Samtlige bilder: Sven-Erik Hagen (post@svensfoto.no)
    NJS på Lillestrøm 17. juni 2023

    Anders og Svein på Lillestrøm 17. juni 2023

    Ole Marius på Lillestrøm 17. juni 2023

    Eigil på Lillestrøm 17. juni 2023

    John på Lillestrøm 17. juni 2023

    Tarjei Grimsby med NJS på Lillestrøm 17. juni 2023

    Bjørn Asper med NJS på Lillestrøm 17. juni 2023

    Tore Krok Nielsen med NJS ppå Lillestrøm 17. juni 2023
Utviklet av Atilla Moen-Duran