Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 07:06:48
Nye spor på vinyl 2019

På historisk grunn

01.09.2023
"Tekniker på klassisk, Arne Akselberg, geleidet oss inn i det aller helligste da vi fikk besøke Abbey Road i London". Eigil har skrevet fra møtet.

- I musikkens tjeneste forteller om dette besøket på side 252. Det var altså i 2011 at vi fikk gjort alvor av invitasjonen fra Arne Akselberg, nordmannen som hadde jobbet innen klassisk musikk i Londons Abbey Road-studio.
Omsider klaffet det med kalenderen, og Arne viste oss rundt i alle de tre sagnomsuste Abbey Road-studioene, der Beatles satte Abbey Road-navnet på kartet en gang for alle da de ga ut 1969-albumet med samme navn. Pop- og rock-segmentet var også godt representert med navn som Pink Floyd, Cliff og hans Shadows, U2 og Oasis for bare å nevne noen få.
Men det var Edward Elgar som var hedret med egen plakett utenfor sudioet. Mannen som skrev "Pomp and Circumstance March No. 1 in D" som jo begynner med ordene "Land of hope and glory". Resultatet ble at Storbritannia da fikk sin uoffisielle andre nasjonalsang. Og det var Elgar som åpnet Abbey Road-studio i 1931.
Inne var det strengt fotoforbud, så det får bli med dette ene bildet ved inngangen ...

Fra venstre: Bjørn Kulseth, Arne Akselberg, EB og Jan Ellefsen. Foto: Anne-Grethe Dahlen


Utviklet av Atilla Moen-Duran