Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 06:06:39
Nye spor på vinyl 2019

To jubilanter

01.06.2024
Levi Henriksen fylte 60, og han til venstre på bildet ble enda eldre. Eigil har skrevet noen ord og takker for masse gratulasjoner.

    Foto: Anne-Grethe Dahlen

 - 15. mai var vi på bursdagskonsert for Levi Henriksen & Babylon Badlands på Kongsvinger, med strykere under ledelse av Atle Sponberg, mannen som åpnet "Apotekerens tango" på Indigo-albumet og som også ledet an strykerne på "Speilet" fra samme album. Levi smigret meg med pene ord fra scenen og det ble møte etter konserten.
12 dager etter kunne jeg markere 75 år, og jeg må få benytte anledningen her til å takke alle dere som har sendt gratulasjoner med fine ord på dagen. Hjertelig tusen takk skal dere ha ...    Dagsavisen 25. mai 2024

    Aftenposten 27. mai 2024

    De samme to jubilantene for "noen år siden", under Tonos 90-års markering i 2018.

- Etter vårt møte i 2018 skrev jeg:
Jeg tenker av og til på Levi Henriksen og hans "Hjem til jul" når jeg synger "Julekort fra Biscaya". Har flere av bøkene hans i heimen, leser hans siste Jern & metall nå, og syntes det var stas da han kom bort til meg under Tonos 90-års markering nylig, og vi hadde en fin prat. Om felles bakgrunn i rocken, om da punken kom, om Vidar Sandbeck, om Bjørn Kulseth som har tegnet Levis bokomslag og har vært ansvarlig for mine og NJS' siste platecovere, om Elvis Presley Boulevard (som lenge var Levis hjemstedsadresse), om rockmusikkens betydning for oss begge. Alltid interessant når bransjekolleger sier de undres over hvorfor ikke NJS er innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Den forrige som sa det samme var Torstein Flakne før han selv ble innlemmet med sitt Stage Dolls.
Aftenposten hadde Levis siste bok blant årets 10 favoritter for noen uker siden. Ikke uenig der ...
Etter dette møtet i 2018 ble vi "brevvenner", Levi og jeg. Levi er fortsatt svært produktiv både som forfatter og som musiker, og i boka I musikkens tjeneste tro han også til med forordet. Litt av en "brevvenn", dette ...


Utviklet av Atilla Moen-Duran