Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 05:09:20

Norske favoritter og landeplager

20.10.2012
Bård Ose og Jan Eggum påstår i boken ”Popminner” at ”Nå må’ru slutt’ opp med å se på meg sånn” sorteres blant ”Norske favoritter og landeplager”.


Popminner
Av Ole Henrik Antonsen
publisert: 26.09.2012
Jan Eggum og Bård Ose er i disse dager svanger med boka Popminner. I den forbindelse inviteres det til slippfest på «Stopp Pressen» 4. oktober kl 19.


Popminner byr på et nostalgisk gjensyn med en munter og fargerik del av norsk musikkhistorie.

Få kjenner norsk pophistorie bedre enn Jan Eggum og Bård Ose. Tiår med samlemani og dedikert fordypning i norsk populærmusikk har nå resultert i en nostalgisk kavalkade over våre kollektive popminner. Med et utpreget visuelt fokus boltrer duoen seg i popens rikholdige arkiv, og børster støv av materialet som har bidratt til å forsterke opplevelsen av melodiene som har strømmet fra norske grammofoner, radioer og platespillere siden 50-tallet.

Albumomslag, magasiner, avisutklipp og annet trykt materiale, kombinert med historier, anekdoter, lister og sitater, gjør denne boka til et muntert og fargerikt tilbakeblikk på en kultur de fleste av oss har et forhold til. Eggum og Ose trekker fram de største og mest populære artistene, fenomenene og strømningene, men også mer obskure og særegne sider ved norsk pophistorie, som smakløse omslag, one-hit wonders og sensurerte plater.

Torsdag 4. oktober kl 19.00 er det altså duket for slippfest på «Stopp Pressen» i Akersgata 55, Oslo. Alle som ønsker er velkommen.

Les mer hos www.vegaforlag.noUtviklet av Atilla Moen-Duran