Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 06:06:13

Ny video fra "Låtskriver"

14.01.2013
"Elven med det store hjertet" har æren av å bli den fjerde videoen fra "Låtskriver". Eigil fikk med seg cellisten Bodhild Vossgård mellom to av konsertene i Egersund kirke i desember for samspill mens kamera gikk.

Ernest Hemingway skrev og utga to noveller med originaltittelen "Big Two-Hearted River", som ble publisert i hans første novellesamling "In our time" i 1925.
Da "Big Two-Hearted River" ble utgitt på norsk, var det med tittelen "Elven med det store hjertet", og det var disse stemningene fra Hemingway som inspirerte Ingvar Hovland til å skriver sin tekst.
Ingvar sendte teksten til Eigil som igjen skrev musikken som prøver å fange stemningen i Ingvars tekst og som så fant veien til "Låtskriver".

Under desemberkonsertene i 2012 i Rogaland ble denne framført med kun Bodhilds cello og Eigils piano som akkompagnement til Eigils sang, så Bodhild haddde cello-arrangementet godt inne da videoen ble filmet.
Cello-arrangementet er for øvrig skrevet av Kristian Lindeman.

Videoprodusent Raimond Mydland stilte opp i Egersund på kort varsel og fikk foreviget Bodhild og Eigil i samspillet vi ser på videoen, som nå etterfølger "Hyllest", "Tanker på gli'" og "Laura Mills" og gir oss en fjerde video fra albumet "Låtskriver".Utviklet av Atilla Moen-Duran