Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 12:09:00

Verdt en markering?

26.02.2013
NJS’ hjemmesider (www.newjordal.net) v/Tom Sunde minner om at det nå er 40 år siden NJS for første gang ble annonsert fra en scene!

Scenen var Storsalen på Chateau Neuf i Oslo, og anledningen var konserten «Back To Rock», der Per «Elvis» Granberg annonserte sitt turnèband New Jordal Swingers. Scenebandet NJS besto da av Eigil Berg, Ivar Hovden, John Kolloen, Per Hellerud og Odd-Erik Østerås.  Sammen med Jonas Fjeld Rock’n’Rolf Band og Jan Rohde og hans Rohde Rockers var dette startskuddet for et turnèkonsept som skulle reise land og strand rundt i Norge i 1973. Chateau Neuf-debuten fant sted 23. februar 1973, og NRKTV var til stede og filmet det hele.  «Back To Rock»-programmet ble vist på NRKTV 19. mars 1973.

Tre av de som sto på scenen denne kvelden, Eigil Berg (piano), Ivar Hovden (gitar) og John Kolloen (trommer) skulle senere dette året danne grunnstammen i den langvarige suksessen NJS skulle oppleve på plate og som turnerende band etter at Granberg ga seg og Eigil Berg overtok som vokalist og etter hvert også som låtskriver.

På bildemontasjen ser vi Eigil på scenen i denne konserten, omgitt av bl.a. Ivar Hovden på gitar og John Kolloen på trommer. Montert inn i midten ser vi Norges første rock’n’roll-pionèr Per «Elvis» Granberg fra samme sceneopptreden 23. februar 1973.

Det offisielle pressebildet av denne gjengen åpner for øvrig bildegalleriet fra 70-tallet på disse hjemmesidene.

Utviklet av Atilla Moen-Duran