Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 13:06:42

"Songs" revisited!

13.03.2013
«Strong Wind» og 12 andre NJS-innspillinger fra «Songs For The Weekend» er nå digitalisert, remastret og klargjort for utgivelse i løpet av året.

Det blir nå et gjenhør med NJS’ 18. album «Songs For The Weekend» fra 1988, som har vært utilgjengelig som helhetlig album siden den gang da!

Eigil har vært i Lydstudio i Asker med tekniker Ingar Helgesen for digitalisering og remastering av NJS’ 18. album, som i sin helhet ble innspilt i England under produsent Mike Vernons ledelse.

Tre av Eigils originaler fra albumet ble gjenutgitt på 2000-tallet; «Strong Wind» som bonusspor på CD-utgaven av Eigils solo-album «Alhambra» og «Lafayette» og «Blues For Breakfast» på den doble CD-utgivelsen  «NJS’ 45 Beste! (30 år med rock’n’roll»), der også «Toot Toot» igjen så dagens lys.

I tillegg til disse er ytterligere seks av Eigils originaler fra 1988-innspillingene nå klargjort for utgivelse: «Undercover Lover», «Settle Down», «Forever», «Saturday In Memphis», «Good Time» og «Get Down And Boogie».

«Songs For The Weekend» inneholder også «Don’t Do It», som Bjørn Kistiansen synger i duett med Eigil og som produsent Mike Vernon opprinnelig skrev til Everly Brothers. Einar «Wallen» Mjåland» synger sin egen «The Golden Dream» og Eigil synger John Hiatts «I Got Your Number».

Foruten Eigil besto NJS på dette albumet av John Kolloen, Ivar Hovden, Bjørn Kristiansen og Einar «Wallen» Mjåland. På innspilingene deltar også Geraint Watkins (Nick Lowe-bandet), Pete Wingfield (scene-makker med bl.a. Paul McCartney) og Frank Mead (Bill Wyman’s Rythm Kings).

Videoen
som ledsaget «Strong Wind» var den første offisielle videoen til NJS, og opptakene ble gjort i 1988 på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden utenfor Oslo.


Utviklet av Atilla Moen-Duran