Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 05:09:17

"Movin' On"-albumet remastret!

29.04.2013
Det mest besøkte videoopptaket med NJS på YouTube er "Nobody's Fool" fra albumet "Movin' On". Ganske sterkt, siden dette albumet (med seks Eigil Berg-originaler) ikke har vært tilgjengelig siden det ble sluppet på LP i 1984. Det blir det nå en forandring på!

Eigil har igjen vært i studio til Ingar Helgesen i Asker, mannen som også har digitalisert og remastret tidligere NJS-utgivelser for "tilgjengeliggjøring i dagens format". De originale mastertapene fra innspillingene i 1984 er hentet ut fra Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana og deretter blitt digitalisert og remastret etter alle kunstens regler av Ingar og Eigil i Asker-studio. Av tekniske årsaker ble "Nobody's Fool" også remikset, med utgangspunkt i balanseforholdet fra originalen, men nå i langt bedre lyd.

"Movin' On" var det første albumet med Bjørn Kristiansen som NJS-gitarist og det eneste der Asle Nilsen medvirker på bass. Med Bjørn Kristiansens inntreden i bandet var det duket for NJS' mest hardtslående rock-album, både i grunnmateriale og framføring - og ikke minst i produksjon. Tittellåta "Movin' On" ble i forkant av albumutgivelsen sluppet som single sammen med "Love Going Blind", og "Rock Me Gently" ble tidlig en publikumsfavoritt da LP'en ble lansert. "Love Going Blind" kan også skilte med gode besøkstall på YouTube, den ble urframført på TV nyttårsaften 1983 sammen med "Nobody's Fool".

Dette albumet var det eneste i NJS-katalogen som av plasshensyn ikke var representert da Bård Ose i 2004 satte sammen dobbelt-CD'en "NJS' 45 Beste! (30 år med rock'n'roll)". De 11 låtene på "Movin' On" har heller ikke vært tilgjengelig i digitalt format eller på CD, compilations eller lignende opp gjennom årene, så dette er altså første gang på svært lenge at disse NJS-innspillingene blir tilgjengeliggjort.

Eigil har skrevet "Nobody's Fool", "Love Going Blind", "Rock Me Gently", "Riverboat Gambler", "Searchin'" og "Saturday" mens Bjørn Kristiansen har levert "Stay With Me Tonight", "Doctor Love", "Movin' On" og "Sweet Little Angel", alle Bjørns bidrag med tekst av Audun Tylden. I tillegg gjør NJS også her sin helt spesielle versjon av Elvis-klassikeren "Return To Sender".
Albumet nådde 5. plass på Dagbladets salgslister i april 1984.
NJS' "Movin' On" ventes å være tilgjengelig digialt i løpet av året.

Hør live-versjonen av "Nobody's Fool" her

Hør live-versjonen av "Love Going Blind" her


Utviklet av Atilla Moen-Duran