Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 06:06:06

Pris til "Get it on"-tekniker!

10.05.2013
Samtidig som også NJS' "Get It On"-album nå er remastret for digital utgivelse senere i år kommer nyheten om at tekniker på albumet, den legendariske Jan Erik Kongshaug, mottar NOPA's ærespris.


Bildet viser Kongshaug under NJS-innspillingene i 1976.

Mannen som var tekniker under NJS' innspilling av "Get It On", Jan Erik Kongshaug, mottar nå en prestisjetung ærespris som kan leses mer om i linken her.

NJS' Spellemannpris-nominerte album fra 1976 bærer nok også preg av Jan Erik Kongshaugs eminente lydbilde. Kongshaug hadde tidligere jobbet med Eigil og produsent Nils B. Kvam da Eigil og Nils begge spilte i Morgans og Kongshaug var tekniker i Arne Bendiksens Lydstudio på slutten av 60-tallet. "Get It On"-innspillingene med New Jordal Swingers var blant de første Kongshaug gjorde i sitt nye Talent Studio i Oslo i 1976. Studio fikk raskt tilnavnet "The whale" pga. av størrelsen og det store innspillingsrommet.

Eigil har sammen med Ingar Helgesen nå digitalisert og remastret "Get It On" fra originaltapene, og igjen utmerker disse innspillingene seg merkbart, også på lydsiden. Tre av låtene har tildligere vært CD-tilgjengelig, først "Sea Of Heartbreak" på "NJS' 20 Beste" i 1993 og deretter tittellåta "Get It On" og "Bring It All Way Back Home" på "NJS' 45 Beste! (30 år med rock'n'roll)" i 2004. De to siste var begge representert på Europatoppen, som ble sendt på europeiske radiostasjoner på 70-tallet, mens instrumentalsporet "Java", også fra albumet, nådde 2. plass på Norsktoppen. Sjekk NJS som framfører "Java" her.

Svein Finjarn var NJS' nye gitarist i 1976, og bandet (Eigil Berg, Svein Finjarn, Ivar Hovden, John Kolloen og Odd-Erik Østerås) dro ut på en omfattende lanseringsturné for albumet sammen med Jahn Teigen sommeren '76. Eigils "Early Dawn", som ikke har vært tilgjengelig siden førsteopptrrykket, var Eigils første ballade som fullstendig brøt med NJS' rock'n'roll-profil og banet vei for flere slike ballader i årene som fulgte. Blant coverversjonene som skilte seg ut på albumet var bl.a. et eget arrangement av "The Letter" og 60-talls-svisken "The End Of The World". Den siste ga NJS nok en førsteplass på Norsktoppen i norsk språkdrakt som "En dag i april".

"Get It On"-albumet ventes tilgjengeliggjort digitalt i løpet av året.


Alternativt baksidebilde til albumet "Get It On"


Utviklet av Atilla Moen-Duran