Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 13:06:20

"Enda en sommer" - "Så fin du er"

12.06.2013
Her følger litt mer info om de to første nye låtene fra Eigil i 2013, "Enda en sommer" og "Så fin du er", som begge ventes på NJS' kommende nye album til høsten.

"Enda en sommer" er et slags bestillingsverk fra prosjektansvarlig Bjørn Kulseth, som veldig gjerne ville ha med en sommerlåt til det kommende NJS-albumet, gjerne som en forsmak sluppet ut digitalt på nettet og til radio sommeren 2013. Eigil henvendte seg til sin tekstmakker fra "Låtskriver"-prosjektet Ingvar Hovland, som ganske raskt i løpet av februar kom opp med et forslag han kalte "Enda en sommer". Litt tekstflikking mellom Ingvar og Eigil resulterte i en tekst Eigil tok for seg og satte musikk til i mars. Bjørn Kulseth bidro med arrangementsidéer til en demo som utgangspunkt for innspilling hos produsent Kyrre Fritzner i april. For en gangs skyld la Eigil pianoet til side og spilte akustisk gitar hele låta gjennom. Svein Finjarn spilte twang-riffet i introen og Bjørn Kristiansen kommer mer på banen i andre verset og ikke minst i den viktige slidegitar-figuren i slutten av hvert refreng.
"Enda en sommer" ble klar for utgivelse 31. mai 2013. Etter førpremiere på NRK's "Norsk på norsk" 26. mai ble det reprise i "Nitimen" 1. juni, og siste nyhet rundt singlen er at "Ordentlig Radio"  www.oradio.no nå (uke 24 i 2013) har A-listet singlen på sine spillelister!
Teksten til "Enda en sommer" finner du HER

"Så fin du er" dukket overraskende opp som andre smaksprøve fra 2013-innspillingene.
Eigil skrev melodi og tekst under et skriveopphold i Berlin i oktober/november 2012. Ved gjennomgang hos produsent Fritzner etterlyste produsenten "et parti i en annen toneart", et stikk, en bridge eller et soloparti. Eigil tok utfordringen, men ville beholde både tekst og musikk i et så enkelt uttrykk som mulig, og valgte derfor en overraskende vending, der slutten av andre refreng tar nok et vers over i et soloparti en heltone UNDER resten av låta. Ny toneart, men solopartiet beveger seg i samme akkordlandskap som verset.
"Så fin du er" ble innspilt allerede under første studiodag i Fredrikstad april 2013, og den versjonen som nå er innspilt ligger og godgjør seg og lover svært så godt for det kommende albumet.
Da Eigil hadde et intervju i NRKP1's Nitimen lørdag 1. juni, ble han der og da spurt om en direkte framføring av noe fra det kommende albumet. Valget ble "Så fin du er", som ble framført i NRK-studioet kun med piano og sang, og som  dermed resulterte i nok en urframføring.

Utviklet av Atilla Moen-Duran