Printed from Eigil Bergs homepage - 30-09-2023 19:09:55

"NJS"-albumet fra 1982 remastret!

13.06.2013
En av NJS' store 80-talls-hits var "Tornerose", som først dukket opp på albumet "NJS" fra 1982. Dette albumet har selvsagt en helt spesiell plass i NJS-historien, da innspillingene så brutalt ble avbrutt av det som skjedde 18. februar 1982. Nå er albumet remastret og klar for utgivelse høsten 2013.

"Fortidas labyrinter" var singlen herfra, men det var "Tornerose" som skulle huskes best fra dette albumet. En spesiell video viser NJS anno 1983 som framfører "Tornerose" før vi brått er inne i 1993-versjonen av bandet som framfører samme låt 10 år senere. Se videoen HER

Flere av låtene herfra fant veien til diverse "Best Of"-samlinger, selvsagt "Tornerose" men også "Vi gjør hva vi vil" og "Eventyr". Alle disse tre toppet i sin tid Norsktoppen. "Fortidas labyrinter" har også vært CD-utgitt, det var jo en profilert single fra albumet, og faktisk også "Tause vitner", som Eigil fortsatt holder blant sine beste ballader.

Men her er mye mer:
- "Balanselek" gir en pekepinn på retningen NJS kunne gått som rock'n'roll-band hvis denne besetningen hadde fått videreutviklet seg.
- "Alle du ikkje fikk", som er en av Håkon Vellesviks beste bidrag til NJS-katalogen, får nå sin første offisielle digitale utgivelse.
- Det samme gjelder Finn John Andresens "Drømmekvinnen", der også Finn John leder an sangen.
- Nettopp "Alle du ikkje fikk" og "Drømmekvinnen" fikk sangpålegg av Håkon og Finn John bare dager før NJS la ut på turné i retning Førde 18. februar 1982.
- Både "Helt ute av kurs", "Fanget i en løgn" og "Vi gjør hva vi vil" fikk senere i '82 sangpålegg fra Eigil, som bragte disse låtene i havn slik Håkon og Finn John hadde ment det.

Innspillingen av albumet ble selvsagt butalt stoppet da de tre som overlevde Førde-ulykken alle ble satt ut av drift lenge, men avgjørelsen ble tatt om å fullføre, og høsten 1982 var det klart for utgivelse av dette NJS' første hele norskspråklige album.

"NJS" ble innspilt med Hans Petter Danielsen som lydansvarlig, og det ble rene nytelsen for Eigil og teknisk ansvarlig Ingar Helgesen nå å gå løs på de originale lydopptakene direkte fra masterbånd for digitalisering og remastering. Dette låter fortsatt bra. Veldig bra!

Albumet ventes utgitt (digitalt) høsten 2013.
Utviklet av Atilla Moen-Duran