Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 02:05:42

Også "Hold On!" klar for høsten!

21.06.2013
NJS' aller første studio-album ble spilt inn høsten 1973, altså for snart 40 år siden! Utgivelsen fant sted i 1974. For første gang etter den tid ble nå båndeskene med originalopptakene høytidelig åpnet etter lang og god lagring i Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Også disse opptakene er nå klargjort digitalt og remastret for utgivelse til høsten.

"Nut Rocker" skulle bli NJS' første radio-hit da den ble hentet ut som single fra NJS' første album "Hold On!". "Nut Rocker" er da også den eneste av de 14 låtene på "Hold On!" som etter LP-utgivelsen har vært tilgjengelig via diverse samleutgivelser og "Best Of"-utgivelser.
Nå har de 13 andre sporene også fått sin digitaliserings- og remasterings-behandling av Ingar Helgesen og Eigil i Askerstudioet. "Hold On!" viser med all tydelighet hvilket driv dette tidlige NJS tok med seg fra scenen og inn i studio. Alle låtene på dette albumet er hentet fra scenerepertoaret til det tidlige NJS. Det går til tider unna i et forrykende tempo, i innspillingsåret 1973 var jo NJS fortsatt sterkt preget av samspillet de hadde innstudert med Per "Elvis" Granberg. Men det var så mye annet enn Elvis-låter som nå stod på ønskelista til bandet. Her er også Chuck Berry, Eddie Cochran, Sam Cooke, og Jerry Lee Lewis-låter hentet inn i repertoaret - i tillegg til Elvis-låter, selvfølgelig. Eigil spiller mye akustisk gitar i tillegg til Wurlitzer-piano, John Kolloen og Erik Østerås besørger det drivet som virkelig kjennetegner det tidlige NJS som rock'n'roll-band, og Per Hellerud og Ivar Hovden bidrar på gitar og sax.

I 1974 fikk Eigil vite via det amerikanske "Billboard"-magasinet at "Hold On!" lå høyt på listene i Danmark. Det ble starten på flere NJS-turnéer i Danmark, og blant flere NJS-utgivelser i Danmark finner vi også en egen dansk NJS-single, som så dagens lys i 1974! 

"Hold On!" ventes ugitt digitalt til høsten.
                                 På scenen 1974: Eigil Berg, John Kolloen, Ivar Hovden
Utviklet av Atilla Moen-Duran