Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 12:06:15

"1958" remastret som rent NJS-album!

27.06.2013
I 1980 lagde Eigil det som skulle bli NJS' største selger av en enkeltlåt, tittellåta til det som skulle bli til kultfilmen "1958". Dobbelt-albumet med filmmusikken lå på VG-lista i 16 uker og ga NJS noe såpass unikt som salgstrofé for et dobbeltalbum. Til høsten relanseres albumet som et rent NJS-album med 17 låter, primært med rock'n'roll!

NJS hadde hovedansvaret for musikken og lydsporet til Norsk Films "1958". Ikke all musikken
ble med i filmen, men mesteparten av musikken som ble innspilt til prosjektet ble utgitt i 1980 på en dobbelt-LP. I tillegg til NJS deltok også flere andre artister på utgivelsen. Nå har Eigil og Ingar Helgesen fått i oppdrag av Universal å redigere "1958" om til et rent NJS-album med bandets 17 sangtitler, hvorav tre er et medley bestående av Buddy Holly's "It's So Easy", "Well All Right" og "Rave On". I tillegg til tittellåta er noen av høydepunktene på albumet NJS' versjoner av "Not Fade Away", "It's Only Make Believe", "Loving You" og Phil Spector's "To Know You Is To Love You". Eigil skrev to originallåter til prosjektet, tittellåta og instrumentalen "Eldorado", framført med Svein Finjarn som solist. Finjarn gjorde et stort inntrykk da Eigil som 13-åring opplevde gitarhelten på scenen med sitt Beatnicks, kanskje var det litt stas at gitarhelten framførte en av Eigils spesialskrevne låter 18 år senere?

Musikken som nå er digitalisert og remastret i Asker-studioet låter merkbart bedre enn CD-utgivelsen fra noen år tilbake. Men så snakker vi da også om musikk som (i motsetning til CD-utgivelsen fra 2006) er hentet direkte fra kilden: originalbåndene!

NJS-versjonen av "1958"-musikken i remastret utgave ventes til høsten.


Eigil med produsent Johnny Sareussen i Rosenborg Studio under innspillingen av "1958"
NJS anno 1980Utviklet av Atilla Moen-Duran