Printed from Eigil Bergs homepage - 28-09-2023 05:09:16

«Venner gjennom en sang»

07.08.2013
Det ble en fin kveld med New Jordal Swingers i Valsøy på Møre lørdag 3. august 2013 skriver Eigil i dette referatet.

Etter strålende mottakelse både fra arrangør og publikum, med værgudene på sitt beste, og mot en nesten trolsk vakker natur, entret vi scenen med utsikt ut over den stille sjøen gjennom skogens trær, flere av dem kledt i effekter som var mottakelig for fargespill i alle regnbuens farger fra stedets lysanlegg.

To band hadde spilt før oss da vi dro i gang vår avdeling rundt midnatt, en avdeling med repertoar hentet fra drøyt ti av album-utgivelsene våre.

Noen ganger tenker jeg at Grieg, seljefløyte eller folkemusikk ville passet bedre i sånne omgivelser, men etter mottakelsen å dømme var publikum mer enn klare for NJS-originaler og rock’n’roll i skjønn forening.

«Fyrige damer», «1958», «Railroad Man», «I Don’t Wanna Lose You», «Free And Easy», «Min kjærlighet til deg», «Tornerose», «Last Tango In Chicago» og «Eilas» var noen av låtene vi gjorde i tillegg til rock’n’roll-klassikere som «I’m Ready», «Nadine» og «New Orleans». Med to gitarister på plass fikk vi også gjentatt vår versjon av «The Rise And Fall Of Flingel Bunt», som vi først gjorde i fjor, og da klokka var passert halv to på natta, ble det ytterligere ekstra-innslag i drøyt 20 minutter. Set-lista forteller meg at vi leverte 26 sangtitler fra scenen denne kvelden (natten) i Valsøy!

Mange hadde kommet langveisfra for å få med seg NJS på scenen også i 2013. Det ble kontakt med gamle og nye venner fra «fjern og nær», og jeg vet mange av dem har fulgt oss lenge. Anders Sinnes hadde meldt sin interesse tidlig, og det ble et fint gjensyn med vår gamle venn Mays’n, som vi husker helt fra Lillehammer. Selveste Ole Dalen og Heidi, som kom fra Trondheim kvitterte med invitasjon til de legendariske julekonsertene i Trondheim, og Mari-Ann Tønnesen sto lent mot et tre foran scenen og sang med på ALLE NJS-originalene. Sånt gir et kick tilbake til oss på scenen!

Jeg skrev en sang om dette for ikke lenge siden, en sang som vi nå har spilt inn i studio, der en av linjene sier «… Det er ganske flott å tro det er noen som ble våre venner gjennom en sang …».

Jo, jeg liker å tro det er sånn.

Hilsen Eigil

Utviklet av Atilla Moen-Duran