Printed from Eigil Bergs homepage - 30-09-2023 21:09:04

I Kenneth Sivertsens hus...

28.08.2013
Midt i arbeidet med ny musikk i Fredrikstad-studio og tidligere innspillinger i Asker-studio ble Eigil nylig tildelt et skriveopphold i Kenneth Sivertsens hus i Mosterhamn på Bømlo. - Eigil skriver:

Jeg fikk et helt spesielt forhold til Kenneth Sivertsen etter hvert. Vi møttes første gang da jeg overvar en av hans konserter i Oslo og Kenneth fra scenen fortalte om sitt forhold til mine aller tidligste utgivelser. Da jeg første gang hørte hans helt magiske og intense album "Blod og bensin", satte jeg med ned og skrev et brev til Kenneth med takk for stemningene på denne plata, stemninger som rørte ved meg dypt, inderlig dypt. Jeg fikk et langt brev tilbake. Vårt siste møte ble da han tilegnet et ekstranummer til meg under en av hans senere konserter i Oslo. Det ekstranummeret, hentet fra "Blod og bensin", var musikk og tekst vi begge hadde et sterkt forhold til fra langt tilbake i barndommen.

Selv om det var mye turbulens i Kenneths liv, kom det likevel brått på mange av oss da han døde julaften 2006, bare 45 år gammel.

I samarbeid med familien har nå komponistforeningen Nopa inngått en avtale der medlemmene kan søke om et skriveopphold i Kenneths hus. Tekstforfatter Mike McGurk og jeg har lenge snakket om denne muligheten, og i sommer ble jeg førstemann ut blant Nopa-folket med tildeling av et skriveopphold i disse inspirerende omgivelsene. Bak Kenneths Petrof-flygel skuer du gjennom gardinløse vinduer ut over havet og den storslåtte naturen på Mosterhamn. Lars Martin Myhre har uttalt at den som ikke får skrevet i slike omgivelser bør gi seg. Skjønner hva han mener ...

En stor takk til Nopa, til Mike McGurk, til Kenneths familie og selvsagt til Kenneth for "alt det han ga som vi fikk". Stemningene han skapte er fortsatt tilgjengelig for de som vil og kan lytte og ta inn over seg Kenneths magiske klangunivers.


Bildet til høyre: Med tekstforfatter Mike McGurk på Mosterhamn - 2013


Blant mine personlige favoritter er "Flo" (1990), "High Tide" (1994) og selvsagt "Blod og bensin" (2000).

Utviklet av Atilla Moen-Duran