Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 08:06:50

Endelig: "NJS - live!"

26.09.2013
Mange har ventet på dette: Som en overraskende avslutning på Universals NJS-utgivelser i høst får vi nå snart en etterlengtet samling med konsertopptak fra scenebandet New Jordal Swingers. Blant Eigils originalbidrag til samlingen finner vi "Close To Madness", som vi ser i konsertopptak fra 1981 HER.

"NJS - LIVE!" gir et godt bilde av New Jordal Swingers som de reneste rock'n'roll-ambassadører gjennom sine drøyt 4.000 opptredener rundt om i landet. For de som måtte være det minste i tvil om hvor sceneutgaven av dette bandet har sine røtter får de svaret med denne konsertutgivelsen.

Det skinner klart gjennom at rock'n'roll har vært en rød tråd opp gjennom årene, fra hyperenergisk høyoktan rock'n'roll i bandets første periode på 70-tallet til opptak fra fullsatte konserthus på 80-tallet, da mange regnet NJS som landets mest populære band. I tillegg til Eigils Bergs originaler er Chuck Berry en gjennomgangsfigur som låtskriver av cover-materialet her. Men "nyere" låtskrivere innen rocken, som Nick Lowe, Elvis Costello og Bruce Springsteen, er også representert med materiale. Ikke mindre enn tre Springsteen-låter, alle ganske ukjente, er tatt med i NJS' scene-versjoner, i tillegg til duetter mellom Eigil og Trond Granlund og til og med et Melodi Grand Prix-bidrag NJS framførte i 1993.

Det opprinnelige rock'n'roll-bandet New Jordal Swingers fikk et voldsomt løft karriéremessig da de tro til med eget materiale, hovedsakelig signert Eigil Berg, i siste halvdel av 70-tallet og videre, men sceneutgaven har fortsatt innlemmet en solid dose rock'n'roll opp gjennom årene. Det hører vi til fulle på "NJS - LIVE!"

Full tittelliste vil bli offentiggjort med det første.

Utviklet av Atilla Moen-Duran