Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 01:05:53

Gitarist-legende! - (del 1)

23.01.2014
To norske gitarlegender har satt sitt preg på de nye innspillingene. Bjørn Kristiansen, gitarhelten fra Aunt Mary som også spilte med NJS fra 1983 til 1991, har igjen levert varene i studio..


Bjørn og Eigil i studio på 80-tallet.


En av norsk rocks virkelig største gitarlegender er Bjørn Kristiansen. For alltid forbundet med Aunt Mary, men også forbundet med hele 8 år med NJS på 80-tallet. Første samspill mellom Bjørn og Eigil i studio var på "Mama's Got The Blues" i 1979, der Bjørn krydret med bluesmunnspill.
Den samme Bjørn er "still going", noe han har vist til fulle ved sporadiske opptredener med NJS på scenen også i nyere tid, og ikke minst under innspillingene av de nye låtene i hjembyen Fredrikstad, en hjemby han deler med produsent Kyrre Fritzner. Bjørn var også godt profilert i Alex-bandet og har tre solo-utgivelser på samvittigheten; "B.C.", "Starfighter" og "Bjørn Kristiansen".
Og her er det ikke snakk om feilstaving av navnet, Bjørn skrev etternavnet med Ch i starten, men allerede i NJS-perioden gikk han tilbake til Kristiansen med K.
Mange bør glede seg til strålende gitarspill fra Bjørn på de nye innspillingene om ikke lenge!


 Bildene nedenfor viser Bjørn på scenen med NJS på 80-tallet
Utviklet av Atilla Moen-Duran