Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 06:06:27

NY NJS-plate 25. april!

23.03.2014
Grammofon lanserer "11 sanger" med NJS. Les utfyllende presentasjon!

Presseskriv fra plateselskapet Grammofon:

New Jordal Swingers: «11 sanger»

Elvis Costello sier: «I hver generasjon er det noens ansvar å videreføre arven til neste generasjon». I Norge fikk mange sitt første møte med rock’n’roll da de hørte New Jordal Swingers på scenen og på plate. Mange av inspirasjonskildene til dette bandet, og ikke minst til låtskriver Eigil Berg, skinner nå gjennom på denne jubileumsutgivelsen 40 år etter NJS’ platedebut.

To av norsk rocks fremste gitarlegender, Svein Finjarn og Bjørn Kristiansen, begge med god fartstid også innen NJS på 70- og 80-tallet, er nå for første gang invitert til samspill både med hverandre og med John Kolloen, Ole Marius Melhuus og Eigil Berg på NJS’ nye album «11 sanger».  Produsent Kyrre Fritzner pakker det hele inn i et nytt og spennende lydlandskap uten å miste bandets særpreg og identitet.

Flere av låtene på NJS’ nye album gjenspeiler en av albumets arbeidstitler «Bilder fra gutterommet». Her får vi bl.a.:

Tanker rundt møtet med det mange oppfatter som rockens Mekka («Graceland»)
En pianobasert hyllest til påvirkningen fra New Orleans («Svart magi»)
Klare musikkreferenser til en av Ricky Nelsons kultklassikere («Balladen om «Lonesome Town»)
Tanker rundt et gjensyn med barndommens Disney-kavalkader på TV i jula («Disney-jul», en duett med Eigil Berg og gjesteartist Trond Granlund)
Twangy sørstats-swamp som røper påvirkning fra selveste Tony Joe White («Mannen med den blå gitar»)
En kommentar til de stadige oppfordringene om å «samle bandet igjen» («En siste runde»)

De som kjenner sin rock-historie vil nikke gjenkjennende til twangy gitarer, klassiske Chuck Berry-licks og Marvin-aktige gitaranslag, mens Berg og Finjarn gjenoppfrisker Everly Brothers-påvirkningen i en oppsummering av egne karriérer i vokal-duetten «Mer enn okey». Balladen «Så fin du er» ligger allerede godt an til klassikerstatus innen sjangeren, og vi kan til og med ane et snev av Phil Spectors klassiske og innholdsrike produksjons-teknikk i avslutningssporet «Enda en sommer».

NJS’ gamle plateselskap markerer NJS-jubileet med å utgi 12 NJS-album med tidligere stoff digitalt, mens Grammofon AS stolt kan presentere de nye NJS-innspillingene både på CD og digitalt fra disse veteranene i norsk rock; Eigil Berg, John Kolloen, Svein Finjarn, Bjørn Kristiansen og Ole Marius Melhuus.
Alle de 11 låtene er signert Eigil Berg, og tre av dem er co-kreditert Ingvar Hovland (Vamp, Lars Martin Myhre etc.) på tekstsiden.

Det blir «Enda en sommer» for NJS i 2014. Bodø er besøkt, Tromsø står for tur, i tillegg til spredte festivalopptredener i jubileumsåret.

40 års fartstid, drøyt 4.000 opptredener, drøyt 20 album og like mange salgstroféer bekrefter NJS’ status som en institusjon i norsk pop og rock her hjemme. Dette er et band som viser at de fortsatt leverer når de nå i jubileumsåret 2014 også presenterer helt nye innspillinger med albumet «11 sanger»!

Trykk på flyeren for lesbar oppløsning! (Virker det ikke? Forsøk høyre musetast og «Åpne lenke...»)


Utviklet av Atilla Moen-Duran