Printed from Eigil Bergs homepage - 19-07-2024 13:07:09

Mere låt-info fra Eigil

12.05.2014
Eigil fortsetter gjennomgangen med litt info rundt de nye låtene, denne gangen om "Disney-jul" og "Titusen stjerner".

"DISNEY-JUL"
- Den første boka jeg leste i barndommen var om Hardy-guttene. Mange sier sånt ikke behøver leses igjen i voksen alder. Jeg tror nok det kan stemme.
Jeg drar i gang kompet i "Disney-jul" på akustisk gitar, men får etter hvert god gitarhjelp fra Bjørn Kristiansen som krydrer med de lekreste rockabilly- og country-licks fra sin Fender Stratocaster. For oss som kjenner Bjørn er det mye humor å spore i gitarkoret her, vi valgte for en gangs skyld også å beholde hele gitaravslutningen, som jo opprinnelig var ment skulle "fades".
Eigil med Trond Granlund i studio under innspillingen av "Disney-jul"Duettpartner Trond Granlund var i samme impulsive modus som Bjørn, vi sto bak samme mikrofon og gjorde sangen i ett "take" der og da. Og det kan kanskje høres av og til. Synes det kan bli høy sjarm-faktor av sånt. For de som måtte kjenne igjen "bånn-grooven" i stikket fra "Og så kom Helgenen frem" er det helt riktig observert. MEN; originalen der heter "Along Came Jones", en av flere Coasters-perler fra Jerry Leiber/Mike Stoller, som brukte samme bassriffet også i Coasters-versjonene av "Charlie Brown" og "Yakety Yak". God og riktig rock'n'roll-tradisjon til en sånn type låt, med andre ord.
Teksten finner du her.


"TITUSEN STJERNER"
- Ideen til denne kom fra en av mine store låtskriver-helter Olle Adolphson. I sin nydelige "Så går vi bort" finnes linjene "Så går vi bort, men ändå finns vi här i år och dar. Så länge människorna minns oss håller vi oss kvar". Audun Tylden mente denne låten var singlemateriale da jeg spilte den for ham, men i rolig versjon. Det at den først endte opp på "Låtskriver" i ganske rocka up-tempo-versjon var litt tilfeldig. Vi trengte rett og slett en rask låt på "Låtskriver"-albumet, som jo helhetlig var ganske rolig. Produsenten for "11 sanger" Kyrre Fritzner sier han falt veldig for denne låta, han mente den fint kunne tåle en ny innspilling til "11 sanger". Og Fleetwood Mac var faktisk en av inspirasjonskildene da vi her prøvde oss på en helt annen stemning enn det vi gjorde på "Låtskriver". Finjarn spiller intro-motivet, mens Kristiansen fargelegger i bakgrunnen. Jeg børsta støv av mitt gamle Wurlitzer el-piano, og det er Kyrre som krydrer med munnspill i Wurlitzer-soloen min. Hvilken versjon som er best? Det er smak og behag. Jeg tror begge versjonene tåler å ha sett dagens lys.
Teksten finner du her.
Utviklet av Atilla Moen-Duran