Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 13:06:01

"En siste runde" fra Eigil

20.06.2014
Eigil har kommet til veis ende med NJS' "11 sanger". Til slutt nå: "En siste runde"

"EN SISTE RUNDE"
- Det er faktiksk noe av det jeg har satt mest pris på etter alle disse årene, det at det virkelig er "ganske flott å tro det er noen som ble våre venner gjennom en sang".

Litt i rockabilly- og country-land, dette. Jeg spiller akustisk gitar her sammen med prosjektleder Bjørn Kulseth, men det er selvsagt Bjørn Kristiansen som setter sitt gitarpreg på denne låta. Teksten inneholder meldinger jeg stadig har fått  fra folk rundt om i landet som tydeligvis skulle ønske seg en runde til fra bandet. NJS startet med LP'er og singler på vinyl, kassetter og etter hvert også CD'er, og nå er det ofte det digitale tilbudet som dominerer. Og da er det selvsagt stas å se at hele NJS-katalogen nå er tilgjengelig også i dette relativt nye formatet, selv om "Det var en tid med grammofon-plater/og kassett fra platebutikk/Og hver en single, hver en LP/var fylt med forventning om et kick". Flott å ha vært med på det også. Melodien hadde jeg liggende fra en tid jeg hørte mye på Dave Edmunds, vi prøvde å mikse den slik Edmunds kunne gjort det på rundt "Git It"-albumet hans. Noen vil kanskje nikke gjenkjennende til et lite utdrag fra "Chattanooga Choo Choo"-linjene i Bjørns gitar-outro. Jeg tror Bjørn bare rista dem ut av ermet der og da. Jeg for min del nikker også gjenkjennende til innsparket i Bjørns gitar-outro etter siste refrenget. Her er vi på riffet vi spilte i tittellåta til "1958"-filmen, et riff Bjørn også må ha spilt med oss hundrevis av ganger fra scenen på 80-tallet!
Teksten finner du her


Eigil med John Kolloen i Talent Studio under innspillingen av "Get It On" 19761976 (sjekk damen med T-trøye som profilerer det da nye NJS-albumet "Get It On")

Ivar Hovden, John Kolloen og Eigil i Rosenborg Studio under fullføring av "NJS"-albumet 1982
Under innspillingen av "Indigo" - 2001John og Eigil på 2000-tallet

Utviklet av Atilla Moen-Duran