Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 05:09:22

Gitaristene ...

03.07.2014
Mange har spurt om de to gitaristene (Bjørn Kristiansen og Svein Finjarn) og deres rolle på NJS' "11 sanger"; hvem spiller hva på hvilke låter? Svaret på dette (og info også om de andre gitaristene på "11 sanger") får du her

De to hovedgitaristene på "11 sanger", Bjørn og Svein, på scenen med NJS

Så fin du er:
Her er det Svein Finjarn som spiller åpningsriffet som også gjentas mellom hvert vers mens Bjørn Kristiansen står for "fills" mellom Eigils sangstrofer og selve soloen mellom 2. og 3. vers.
Disney-jul: Her er det Bjørn som står for alt vi hører av el-gitar, fills, solo og outro.
Graceland: Også her er det Bjørns el-gitar vi hører, både med "slide" og uten.
Titusen stjerner: Sveins intro-riff her dukker også opp underveis, mens Bjørn finner interessante tonevalg i den stakkato bakgrunns-gitaren.
En siste runde: Her er det Bjørns el-gitar som er klart i forgrunnen, både i intro, fills, solo og outro-solo. Det er mulig produsenten har beholdt noe av Sveins pålegg bak i miksen.
Bønn uten ord: Svein legger seg på Eigils pianoriff der gitaren kommer inn i andre verset. Det er bare Sveins som krydrer med el-gitar her, også i stikket.
Mannen med den blå gitar: Kun Bjørns el-gitar her, i fills, solo og outro-partiet.
Mer enn okey: Svein er eneste el-gitarist på denne.
Enda en sommer: Svein står for den twangy introen og der den samme figuren dukker opp ellers i låta, mens Bjørn først høres tydelig i innsparket til refrenget og i fills i andre verset. Det er Bjørn som også har de viktige slide-nedgangene før siste linje i refrengene.

Eigil spiller akustisk gitar på "Disney-jul", "Graceland", "En siste runde", "Mannen med den blå gitar", "Mer enn okey" og "Enda en sommer".

Prosjektleder Bjørn Kulseth bidrar med akustisk gitar på "Balladen om Lonesome Town" og "En siste runde".
 
Tremologitaren på "Svart magi" besørges av Omar Østli, en mann med fartstid i Onkel Tuka og med et par solo-album bak seg. Omar var med første dag i studio, hans tremologitar i grunnkompet på "Svart magi" fungerte så bra at det var liten vits i å be Bjørn eller Svein erstatte det Omar hadde spilt med akkurat det samme.

Produsent Kyrre Fritzner bidrar også på gitar, bl.a. med twangy el-gitar (i høyre kanal) på "Graceland" og litt el-gitar i "Titusen stjerner".
Bjørn

Svein


Eigil spiller akustisk gitarProsjektleder Bjørn KulsethProdusent Kyrre Fritzner
Utviklet av Atilla Moen-Duran