Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 06:06:12

"Stjernelaget"

13.07.2014
"Knutsen og Ludvigsen", Øystein Sunde og Eldar Vågan var bare noen av artistene i "Stjernelaget" som backet Eigil i "Railroad Man" i en historisk "supersession" i Rosenborg Studios. Se videoen her

Året var 1997 og  det legendariske Rosenborg Studio i Oslo lå an til å måtte stenge dørene etter mange års drift. 11 desember 1997 ble det i den anledning samlet et stjernelag med musikere som alle hadde hatt et langt og godt forhold til nettopp dette studioet. Eigil satt bak flygelet og ledet an i "Railroad Man", som også var den første NJS-originalen som ble spilt inn i Rosenborg Studio. Og det var ingen snau gjeng som var samlet for denne versjonen av "Railroad Man", bare sjekk denne lista:

Eigil Berg (låtskriver, vokal, flygel)
Øystein Dolmen (gitar, kor)
Gustav Lorentzen (gitar, kor)
Øystein Sunde, (gitar, kor)
Eldar Vågan (gitar, kor)
Pete Knutsen (gitar)
Terje Methi (bass)
Lasse Hafreager (orgel)
Thor Andreassen (trommer)
Kari Iveland (kor)
Kari Gjerum (kor)
Viggo Sandvik (kor)
Arnulf "Høgger'n" Paulsen (kor)

Etter noen navnskift (Major Studio, Slager Studio, Fagerborg Studio) holdt studioet stand noen år til, bl.a. ble NJS' "Indigo" spilt inn der i 2001, men i 2009 var det definitivt over for dette sagnomsuste studio der Eigil spilte inn sin "Alhambra" og NJS gjorde "Close Up", "Turn On To The Music", "Christmas Album", "10", "1958", "NJS", "Movin' On", "Graffiti" og "Indigo".

Utviklet av Atilla Moen-Duran