Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 08:07:56

Fullt hus og magisk stemning!

21.11.2014
"NJS gjorde en suveren jubileumskonsert på Herr Nilsen i Oslo for smekkfullt hus. Ikke bare publikum storkoste seg - det gjorde også Eigil, John, Ole Marius, Svein, Bjørn, gjesteartistene og blåserrekken. Dette var STORT". Disse ordene er hentet fra åpningen av Tom Sundes referat fra konserten på Herr Nilsen i Oslo.


Foto: Alf Einar Kvalavåg

Oslo 20. november 2014 (Tekst: Tom Sunde)
NJS gjorde en suveren jubileumskonsert på Herr Nilsen i Oslo for smekkfullt hus. Med blåserrekke og - i beste julekonsertstil - gjester som ble holdt hemmelig. Gjesteartist Trond Granlund overrasket neppe - det gjorde derimot Ņse Kleveland som framførte en ny sang med melodi av Eigil. Ikke bare publikum storkoste seg - det gjorde også Eigil, John, Ole Marius, Svein, Bjørn, gjesteartistene og blåserrekken. Dette var STORT

Både Svart og Hvit Magi - det gnistret av NJS på Herr Nilsen denne torsdagskvelden i november. Herr Nilsen passet NJS som "hånd i hanske" - "stinn brakke" i et relativt intimt lokale med mange kjente og kjære blant publikum med godt over 30-års fartstid og mange hundre kilometer bak seg som, nettopp "NJS-fans". Flere hadde tatt turen fra Trøndelag, Vestlandet og Sørlandet i ens ærend for å få med seg denne happeningen. Det var så fullt og trangt at man måtte gå ut for å skifte mening - det var det ingen som gjorde.

NJS besto for anledningen av "11 Sanger"- og turnébesetningen for 2013 og 2014 - Eigil på vokal, piano og gitar, John på trommer, Ole Marius på bass og både Svein og Bjørn på gitar. I beste gammel julekonsert-tradisjon hadde NJS også invitert gjester (som ble holdt hemmelig til de kom på scenen) - Trond Granlund som sang to duetter med Eigil og den store overraskelsen, selveste Åse Kleveland som gjorde en splitterny låt av Eigil til tekst av Morten Gjelten. NJS har også tidligere hatt suksess med blåserrekke og konserten ble avrundet med Fredrik ؘie Jensen (saksofon), Bjørn Asper (trompet) og Torbjørn Sunde (trombone) på scenen - fullt trøkk og smittende sceneshow!

Konserten besto av smakebiter fra NJS' 40 års karriere. Med to av norges suverent beste gitarister i bandet, var en gitarbasert åpning med The Shadows'  "The Rise And Fall Of Flingel Bunt" helt på sin plass før Eigil la inn noen takter fra introen til "Svart Magi" som overgang til Fats Dominos "I'm Ready". Selvsagt ble det plass til Chuck Berry, Everly Brothers og Elvis-låter og, for å gjøre gjennomgangen av pop-historikken komplett, annonserte Eigil til slutt Phil Spector og Righteous Brothers' "You've Lost That Lovin' Feelin'" i duett mellom Eigil og Svein som ekstranummer. Overraskende også på John, Ole Marius, Svein og Bjørn - denne var ikke med blant låtene som var innøvd til konserten. Det kunne ingen merke.

Mange kjente låter fra NJS-reportoaret - det ble selvsagt også plass til flere låter fra "11 Sanger". "En Siste Runde", "Mer Enn Okey", "Disney-Jul", "Så Fin Du Er" og "Svart Magi" gjør seg like godt i scene- som i studioversjon. Med Kristian Lindeman blant publikum håpet vi en stakket stund på også en av våre favoritter på "11 Sanger" - "Balladen Om Lonesome Town". Det håpet overføres i ny regning til neste konsert i Oslo-området.

Konserten varte i godt over to timer uten pause - en så lang sammenhengende økt har NJS aldri tidligere gjennomført. Slitne? Det var hverken NJS eller publikum. Ingen grunn til å legge for mye i "En Siste Runde"! Takk til NJS, gjesteartistene og ikke minst et like entusiastisk publikum i 2014 som på 1980-tallet!

Set-listen 20. november 2014:
The Rise And Fall Of Flingel Bunt
I'm Ready
Free And Easy
En Siste Runde
Eilas
Nadine
Winter Paradise
Guitar Boogie
Mer Enn Okey
Wake Up Litle Suzie
Disney-Jul (Gjest: Trond Granlund)
Till The Song Is Gone (Gjest: Trond Granlund)
No Particular Place To Go / Hail Hail Rock'n'Roll
Så Fin Du Er
Ford Mustang (Gjest: Ņse Kleveland)
Min Kjærlighet Til Deg
Fyrige Damer (med Blåserrekke)
1958 (med Blåserrekke)
Return To Sender (med Blåserrekke)
Get It On (med Blåserrekke)
Svart Magi (med Blåserrekke)
Just A Gigolo / I Ain't Got Nobody (med Blåserrekke)
Railroad Man
Last Tango In Chicago
God Gammal Rock And Roll (med Blåserrekke)
Twist And Shout
You've Lost That Lovin' Feelin' (Ekstranummer)

Utviklet av Atilla Moen-Duran