Printed from Eigil Bergs homepage - 28-09-2023 06:09:49

NJS på Vinstra

26.11.2014
Bare to dager etter etter jubileumskonserten på Herr Nilsen i Oslo spilte NJS i en ganske annen setting på Vinstra. Eigil har skrevet noen linjer om det.

- Jeg følte det litt som i tidligere tider, da NJS spilte absolutt hele tiden!
Vi hadde knapt fått feststemningen fra Herr Nilsen i Oslo ut av systemet før vi to dager etter tok veien fatt for nytt spilleoppdrag på Vinstra.
På mange måter en ganske annerledes utgave av NJS enn to dager før. Konserten i Oslo var stramt regissert til oss å være, det måtte den nesten være, med stadige sceneskift, gjesteartister, blåsere, og "hvem gjør hva når"-mentalitet. Men likevel med åpning for ting som bare skjedde der og da; ekstranummeret kom ganske overraskende på resten av bandet da jeg bare satte i gang "You've Lost That Lovin' Feeling", og ingen visste helt når Bjørn ville runde av i "Disney-jul". Skulle vi gå for bråstopp, fade, eller fikk vi et lengre gitar-kor fra Bjørn? Jeg tror det ble det siste, i alle fall dønn i tråd med stemningen den låta er ment å ha!
        Ole Marius Melhuus med NJS (foto: Alf Einar Kvalavåg)Flere frammøtte på Vinstra hadde også tatt turen inn til Oslo-konserten to dager før, og denne Vinstra-kvelden viste nok en annen ugave av NJS enn den de fikk høre sist torsdag. Og det gjalt også repertoarvalget. Det må vel kalles å være priviligert, det å nesten bare kunne foreslå låter fra et så rikholdig repertoar som NJS har hatt opp gjennom åra, for så å få respons fra resten av bandet som er ganske på plass nesten med en gang. Og det skjedde til gangs på Vinstra. "A Change Is Gonna Come" (Sam Cooke) tror jeg ikke vi hadde spilt siden på 80-tallet, til og med da i et ganske eget og fint arrangement; den fikk sitt comeback på Vinstra. Likeså "Everlovin' Woman" (J.J. Cale), som var NJS' ganske faste åpningslåt for mange år siden, den ble også åpningen på Vinstra. Bob Dylans "I'll Be Your Baby Tonight" dukket opp igjen på repertoaret etter et forslag rundt middagsbordet, og "My Baby Just Cares For Me" i Nina Simones versjon var tilbake på set-lista etter mange års fravær. Skjønt; "set-liste"? Låter ble tatt mer eller mindre impulsivt denne kvelden, det var tydeligvis nok å ta av. Selvsagt var det gjengangere fra Herr Nilsen-konserten, men også NJS-originaler som "Lafayette" fikk sitt comeback denne kvelden, til og med med Bjørns uforlignelige lynkjappe gitarnedgang helt i slutten av låta. For øvrig et gitarløp ingen andre NJS-gitarister har klart å gjenskape. Men på Vinstra var det på plass - og da selvsagt fra Bjørn Kristiansens magiske fingre!

        
     Bjørn Kristiansen med NJS (foto: Alf Einar Kvalavåg)Utviklet av Atilla Moen-Duran