Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 05:09:52

"Alhambra" på plass igjen

07.04.2015
Etter å ha vært borte en periode fra "digital tilgjengelighet" er nå "Alhambra"-albumet tilbake på plass både på Spotify, Wimp og iTunes.


Solo-albumet "Alhambra" fra 1981 ble nylig "tatt ned" fra digitale nettsteder av Universal etter at Tylden & Co la det ut både digitalt og som fysisk CD i 2007. "Alhambra" var med andre ord ikke tilgjengelig digitalt en periode. Det er sånn det må gjøres for evt. tekniske justeringer før musikken legges ut igjen, men nå er "Alhambra" på plass igjen også digitalt, denne gang i Universals regi. Lydkvaliteten er den samme, fortsatt hentet ut fra mastertapene i Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana og remastret "etter alle kunstens regler", som det het i presseskrivet, i 2007.

Blant høydepunktene på "Alhambra":

  • - "Queen Of The Night" er her, låta som Bigbang gjorde fem(!) forskjellige versjoner av som "Long Distance Man".
  •  Instrumentalen "Alhambra" er her, en låt som er blitt framført av en rekke av Norges ledende gitarister, som her av Svein Dag Hauge, ellers på plate med Svein Finjan (da som "Stars" med NJS) og fra scenen med navn som bla. Bjørn Kristiansen, Finn John Andresen, Armand Torp og Stein Bull Hansen.
  • "Pearl" er her, en hyllest til Janis Joplin, med gjesteartister Finn Kalvik og Sigmund Groven.
  • "Harmony" er her, en komposisjon som profilerer en stilart langt unna tradisjonell rock'n'roll, men kanskje mer inspirert av både Procol Harum og Jimmy Webb.
  • Tre av Eigils egne favoritter er her; "Getting Closer", "Circles" og "Light A Candle".

Ytterligere info om "Alhambra" finner du herUtviklet av Atilla Moen-Duran