Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 08:07:43

Internasjonal heder til NJS!

25.05.2015
New Jordal Swingers skal innlemmes i The International Rockabilly Hall of Fame, Jackson, Tennessee! Eigil var til stede da nyheten ble annonsert fra scenen i Sverige og kvitterte med et par låter på sparket.

Svenske The Cadillac Band sto for backingen da Eigil leverte to Chuck Berry-klassikere, "School Days" og "No Particular Place To Go" fra scenen i Charlottenberg i Sverige søndag 24. mai.
Bandets kapellmester Ulf Nilsson kunne introdusere Eigil sammen med nyheten om at New Jordal Swingers skal innlemmes i The International Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennessee for lang og tro tjeneste innen rock'n'roll gjennom 40 år med opptredener og plateutgivelser. En av de andre som innlemmes samme kveld er James Burton.
Den høytidelige seansen vil finne sted i Jackson 8. august 2015.

Sverige-invitasjonen ga også Eigil anledning til å hilse på artistnavn fra både Sverige og Norge som alle har satt sine spor og som alle sto på samme scene samme kveld:
  • Little Gerhard, mannen som hadde megasuksess med "Buona sera" i 1958(!), og som delte scenen med Per "Elvis" Granberg på Jordal Amfi på slutten av 50-tallet.
  • Claes-Göran Hederström, mannen som sang en av Sveriges store MGP-hits "Det börjar verka kärlek, banne mej", også megahit i Norge, i 1968.
  • Toril Støa som hadde storsuksess med "Nei, jeg skal aldri, aldri mer si aldri" i 1964 og som mange fikk et nytt gjenhør med da den fire-doble "Troll-boksen" ble sluppet tidligere i år.


   
   Eigil med The Cadillac band på scenen

   Eigil med Claes-Göran Hederström

   Eigil med Little Gerhard

   Eigil med Toril Støa
Utviklet av Atilla Moen-Duran