Printed from Eigil Bergs homepage - 30-09-2023 20:09:18

NJS for fullt hus - igjen

16.06.2015
For tredje gang på et drøyt halvår spilte NJS for fullt hus i Oslo-området. Da bandet ankom spillestedet i Lillestrøm på kvelden lørdag 13. juni, ble de møtt av en drøyt 100 meters kø med publikummere som fortsatt håpet å komme inn. Nok en gang skulle NJS spille for et stappfullt hus!

Det ble både NJS-historie og rock'n'roll-historie under bandets konsert på Lillestrøm Kulturpub lørdag 13. juni. NJS-klassikere som "Railroad Man", "Tornerose", "Winter Paradise" og "Free And Easy" var på plass side om side med hyllester til Chuck Berry, Fats Domino, Elvis, Dylan og Everly Brothers. Hele fem innslag fra fjorårets "11 sanger" ble presentert, bl.a. "Svart magi", "Så fin du er" og "Mannen med den blå gitar", det var nettopp den nye videoen til "Mannen med den blå gitar" som ble brukt til forhåndspromotering av denne NJS-konserten på Lillestrøm. Bjørn var innom "Shake Your Money Maker", Svein gjorde sin "Last Tango In Chicago", og begge leverte de et forrykende samspill i deres spesielle versjon av "Guitar Boogie". "En siste runde" kom tidlig i konserten med linjene "Det er ganske flott å tro det er noen som ble våre venner gjennom en sang", og kvelden ble virkelig også et gjensyn med mange som har fulgt bandet gjennom karrieren. Eigil merket seg til og med ekstra respons fra gamle Morgans-kjennere i salen da "Eilas" ble annonsert.
Siste halvdelen av konserten ble forsterket med blåserne Torbjørn Sunde, Bjørn Asper og Tore Nielsen i innslag som "1958", "Fyrige damer" og "Get It On", og etter en 75 minutters reise i NJS- og rock'n'roll-musikk kunne bandet takke et svært oppegående publikum før de kvitterte med "God gammal rock and roll". Utviklet av Atilla Moen-Duran