Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 08:07:58

Gjestespill

10.10.2015
Eigil var gjest sammen med Øystein Greni fra Bigbang og Bjørn Røstad fra Åge Aleksandersens Sambandet da Undertakers Circus spilte på John Dee i Oslo. Sammen gjorde de bl.a. "Nettenes prinsesse".
Hør Eigil med originalteksten her

Blant de som deltok på albumet Ragnarock med Undertakers Circus i 1973 var låtskriver og pianist Eigil Berg og da Undertakers-medlem Ivar Hovden. Ivar og Eigil skulle like etter starte et langvarig samarbeid i NJS, og det var faktisk Ivar som presenterte Eigil og hans "Queen Of The Night" for vokalisten i Undertakers, Thor S. Greni. Eigils låtbidrag til albumet ble godt profilert ved Grenis norske gjendiktning "Nettenes prinsesse", og en lignende profilering ble gjentatt da Greni junior gjorde låta i hele fire forskjellige versjoner med sitt Bigbang, men da som "Long Distance Man".

7. oktober 2015 hadde Undertakers Circus konsert på John Dee i Oslo, og etter at Eigil ble presentert som gjest for å krydre med litt New Orleans-piano mot slutten av konserten, ble han naturligvis sittende bak pianoet da Øystein Greni entret scenen i avslutningsnummeret "Nettenes prinsesse".

Bildet under viser flere av "aktørene" fra John Dee-konserten, riktignok fra "en del år tilbake".
Fra venstre: Bakerst: Erik Thon (nåværende bassist i Beatniks),  Thor S. Greni (fortsatt vokalist i Undertakers Circus), Svein Greni (også gjest på John Dee, og på Ragnarock i 1973), Arild Stav (saksofonist som bl.a. deltok på Eigils Alhambra og som spilte en nydelig saksofon-solo på "Getting Closer" fra det albumet), Bjørn Røstad (gjest sammen med Eigil på John Dee-konserten, nåværende saksofonist i Åge Aleksandersens Sambandet). Forrest: Eigil og Per Christian Lindstad (den gang da gitarist, låtskriver og arrangør i Undertakers Circus).

Denne unike engangs-besetningen ga ut en single med låtene "Stutum, hvem er han?" og "Lillestrøm-visa", produsert av Nils B. Kvam og utgitt på hans On Records under navnet Sønner av Norge! Og året var 1974!


Klikk på bildet, så får du opp en mer lesbar utgave.


Utviklet av Atilla Moen-Duran