Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 07:06:02

Morgans' to låtskrivere

31.10.2015
To tenåringsgutter, Eigil Berg og Arne Løvlien, var låtskriverne bak Morgans' største platesuksess "Eilas"/"Sister Sue". Hør Morgans' versjon av "Eilas" her

Eigil forteller:
- Bandet het Morgans og bassisten Arne Løvlien og jeg debuterte som låtskrivere på Morgans' andre single. "Berg/McLøvlien" kalte vi oss! Selvsagt umåtelig stolte!

Vi hadde et par tre år med opptredener og tre singler på slutten av 60-tallet.

Det var den andre singlen vår, "Eilas"/"Sister Sue" fra 1968, som fikk mest oppmerksomhet og som også solgte mest. Jeg debuterte som låtskriver på plate med "Eilas", en låt som ble godt profilert og som fikk et langt liv. NJS gjorde en ny versjon av den i 1978, og fortsatt kan den dukke opp i konsertsammenhenger. Bassisten i Morgans, Arne Løvlien, var ansvarlig for B-siden "Sister Sue". Der jeg var tydelig inspirert av Procol Harum lot Arne seg inspirere av et band som het The Foundations, og som på samme tid hadde en hit de kalte "Baby, Now That I've Found You". Her var blåserne en viktig del av lydbildet, og jeg kontaktet min venn fra Keyserløkka Ivar Hovden som ble med blant blåserne på "Sister Sue". Både "Eilas" og "Sister Sue" ble framført fra scenen med et nytt sammensatt Morgans (med bl.a. Nils B. Kvam på gitar, siden jeg da var gått over til piano, også på scenen).
Arne Løvlien har i ettertid fått mye honnør for sitt basspill, ikke minst på Morgans-debuten
"Trouble And Tea". Han bodde en periode i Tromsø, og vi pleide å treffes der når NJS turnerte
nordpå. Arne døde i 1989.

Samtlige foto: Tom Sunde

   Sangpålegg av "Sister Sue"

   Eigil instruerer Arne i studio under "Eilas"-innspillingene

   På scenen

   På scenen

   På scenen

   Berg/McLøvlien (med klar referanse til et annet låtskriver-par ...)

   Morgans - slik de framsto i tiden rundt "Eilas"/"Sister Sue"

   Morgans - slik de framsto i tiden rundt "Eilas"/"Sister Sue"
Utviklet av Atilla Moen-Duran