Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 09:07:23

Overrekkelse ...

28.12.2015
Eigil mottok på vegne av NJS plakett og sertifikat på innlemmelse i The International Rockabilly Hall Of Fame, Jackson, Tennessee under en konsert 9. desember 2015. Se overrekkelsen her.
Se NJS' Rock'n'roll-collage her.

Ulf Nilsson og Janne Lucas sto for overrekkelsen, det var Nilsson som førte ordet;
"Jag har pratat med Henry Harrison i kveld, han har bedt mej tilsammans med Lucas överlämna några saker här, hvilket är et certifikat som du får ta med hem og rama och sätta på veggen. Så är det en färdig plakett där det står att du är blivit innvald i The International Rockabilly Hall Of Fame, och så är det en tredje sak som du inte får behålla, för den skal hänga där borte i Jackson, Tennessee, så när det kommer norska turister inn där, för det er öppet varje dag, man kan gå och se som et show-room, så att norska turister, svenska, danska, amerikanska skal veta at Eigil och hans band New Jordal Swingers är innvalda i The International Rockabilly Hall Of Fame i Jackson, Tennessee. James Burton hälsar og gratulerar Eigil som han träffade i Oslo nyligen, og Billy Burnette gjör det samma".

The Cadillac Band er en gjeng som har det med å innhente folk som har skrevet seg inn i rock- og pop-historien i Norge, Sverige, USA og England.
Sist Eigil opptrådte med dem i Sverige i mai 2015 var det sammen med artister som Little Gerhard (mannen som hadde megasuksess med "Buona sera" i 1958(!), og som delte scenen med Per "Elvis" Granberg på Jordal Amfi på slutten av 50-tallet)  og Claes- Göran Hederström (mannen som sang en av Sveriges store MGP-hits "Det börjar verka kärlek, banne mej", også megahit i Norge, i 1968).
Under overrekkelsen 9. desember 2015 var også scenen fylt av artister med lang fartstid. Engelsmannen Terry Wayne var på plass (Wayne debuterte med Carl Perkins' "Matchbox" på Columbia i 1957, spilt inn i Abbey Road, London og hadde en god karriére i UK etter det). Janne Lucas sto bak pianoet og var også mannen som sto for overrekkelsen sammen med Ulf Nilsson. (Lucas debuterte med bandet Lucas på sent 60-tall og hadde to innslag i Sveriges MGP på 80-tallet). Norske Toril Støa var på plass; Toril hadde storhit i 1965 med en norsk versjon av "Today's Teardrops" (Roy Orbison/Ricky Nelson/Gene Pitney) under tittelen "Nei, jeg skal aldri, aldri mer si adri", en låt Vibeke Saugestad med Peter Berry And The Shake Set gjorde en tribute-versjon av i 2013. Tommy Blom, tidligere vokalist i bandet Tages, fikk også sin hyllest fra scenen. Blom spilte også med The Cadillac Band, men døde i 2014.

Det ble overrakt hilsener fra James Burton, et navn de fleste burde være kjent med, og fra Billy Burnette, en mann som bringer Rockabilly-tradisjonen fra Burnette-familien videre (hans far og onkel, Dorsey og Johnny Burnette var begge medlemmer av 50-tallets toneangivende The Rock and Roll Trio). Billy Burnette har også gjort seg bemerket i Fleetwood Mac.

Plaketten og diplomet ble overrakt til odel og eie, mens den mindre plaketten skal tilbake til Jackson, Tennesse for å trone på utstillings-veggen der borte. Der skal det også vises denne collagen som profilerer rock'n'roll-bandet New Jordal Swingers.

   Bildet av The Cadillac Band med gjester på scenen 9. desember bl.a. fra venstre Janne Lucas og
   Toril Støa. Nr. 4 og 5 fra venstre viser Terry Wayne og Eigil Berg med hver sin gitar.


Utviklet av Atilla Moen-Duran