Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 01:05:28

Tore Andersen

13.01.2016
26. desember 2015 mistet vi en fin låtskriver, en fin utøver og ikke minst en veldig fin fyr. Det var lett å sette pris på Tore, skriver Eigil i noen minneord.

Vi som av og til fikk dele scenen med Tore, som traff på ham ute på landeveien og kanskje i studiosammenheng, fikk alle det samme inntrykket av denne mannen; Hel Ved, lite utspjåking og jåleri, og fylt av kjærlighet til den gode countrymusikken. I en bransje fylt av egoer, spisse albuer og kniving var det godt å kjenne en musikkpersonlighet som Tore, rolig og beskjeden, kanskje litt for beskjeden til at talentet hans ble det allemannseie det så absolutt fortjente. Tre solo-album, deltager på drøssevis av andres album, både som låtskriver og som utøver, utallige konserter og spennende samspill både i og utenfor country-sjangeren er noen av sporene Tore etterlot seg.

Tore Andersen var en mann det var lett å like. Nå vil minnene og musikken fra denne mannen leve videre ...

Sjekk ut radiohit'en "Goodbye Blues" fra hans Spellemannvinnende album "Right Around The Corner", der Tore sammen med Paal Flaata nærmer seg den reneste Everly Brothers-duett, i en originallåt som til og med NRK klarte å skjønne hadde radiopotensiale.


    "I heimen" med øving og forberedelse til konsert i 2012 med Eigil, Johanna, Tore og OttarUtviklet av Atilla Moen-Duran