Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 01:05:41

En gitar-mester i storslag!

15.05.2016
Eigil fikk med seg en fantastisk opplagt Bjørn Kristiansen på Aunt Mary-konsert i Oslo.

Eigil har sendt over disse ordene etter Aunt Mary-konserten på John Dee 13. mai 2016:

- Jeg er altså "stolt som en hana" over å kunne si jeg har spilt med denne virtuose tusenkunstneren av en gitarist opp gjennom mange år! Først på mesteparten av 80-tallet før Bjørn beæret oss med samspill også i nyere tid med NJS.
Jeg var heldig og fikk oppleve Bjørns kjære Aunt Mary på John Dee i Oslo 13. mai. Jeg visste jo selvsagt hvor bra Bjørn kunne være, men fikk likevel en brutal påminnelse om hvilken virtuos melodiker vi her har med å gjøre. I tillegg til raske toneløp med av og til helt uventa og spennende vendinger. Og humor, ikke minst ...
Bjørns svære, fete tone lokker deg inn i et magisk univers av tonevalg og linjer. Midt i de lekreste heavy-løp er vi plutselig innom strofer fra Olle Adolphsons "Trubbel", slik han også tok en avstikker innom "Chattanooga Choo Choo" på "En siste runde" i "11 sanger".

Nok en gitarlegende, Ronni Le Tekrøe, var med og hyllet bandet både på scenen og i garderoben etter konserten. Men Bjørn Kristiansen er fortsatt sjef når han leverer som han gjorde på kvelder som dette!

Utviklet av Atilla Moen-Duran