Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 11:09:01

Eigil x 2 på Lindeberg lørdag

07.06.2016
Eigil spilte både med Trond Granlund og med NJS under Lindeberg Kulturfestival lørdag 4. juni.

Værgudene spilte på lag på Lindeberg Kulturfestival lørdag 4. juni 2016.
Trond Granund hadde sin avdeling før NJS, og Trond introduserte Eigil som låtskriveren etter sin framføring av "Bror min og jeg". Etter det inviterte han like godt Eigil opp på scenen for et improvisert samspill; det ble både "Hyllest", "Till The Song Is Gone" og "Disney-jul".

Etter en avdeling med Anita Hegerland var det klart for New Jordal Swingers på Lindeberg. Eigil, John, Bjørn, Svein og Ole Marius dro det hele i gang med "Everlovin' Woman" av J.J. Cale før de lot publikum få høre NJS-klassikere som "Tornerose", "1958" og, etter ivrige oppfordringer, også "Railroad Man". Nyere NJS-låter som "Svart magi" og "Så fin du er" var på plass, og rock'n'roll-låter som ikke var på repertoaret forrige lørdag var bl.a. "Paralyzed", "Nadine" og "School Days". Bjørn foreslo "Maybellene" som enda et ekstranummer, en låt som nærmest ble tatt på sparket der og da. Ole Marius måtte innrømme at han faktisk aldri hadde spilt "Maybellene", det begynner å bli en stund NJS hadde den på repertoaret på 80-tallet.
Ivar Hovden og Erik Østerås var blant publikummerne på Lindeberg Kulturfestival, og begge ble annonsert av Eigil fra scenen som to av dem som var med å starte NJS. Og Ivar og Erik reiste seg og mottok velfortjent applaus!

NJS ble annonsert slik på Lindeberg Kulturfestival:
New Jordal Swingers er en institusjon innen norsk rock’n’roll og musikkliv. 40 år på veien, drøyt 20 albumutgivelser med like mange salgstroféer, en halv million i salg, filmmusikk, backingband for Chuck Berry og James Burton er bare noe av hva dette bandet kan se tilbake på. De startet som ambassadører for klassisk rock’n’roll, men gikk raskt over til å rendyrke originalmateriale etter at låtene Eigil Berg leverte ble stor-hits for bandet. Det er nok å nevne “Railroad Man”, “1958”, “Free And Easy”, “Tornerose”, “Før lyset brenner ned” og “Speilet”. Blant andre som også har gjort Bergs låter er Bigbang, Paal Flaata, Trond Granlund og Åse Kleveland. 40 år etter NJS’ debut med “Hold On!” i 1974 var bandet på plass igjen med jubileumsalbumet “11 sanger” med nye titler, fortsatt skrevet av Eigil Berg. Ved siden av Berg har trommeslager John Kolloen vært med fra starten av, og NJS har også huset noen av landets beste gitarister opp gjennom åra, blant dem Bjørn Kristiansen og Svein Finjarn. Casino Steel uttalte: “Det finnes utkantstrøk i landet som bare kongen og New Jordal Swingers har besøkt!”. Rockheim vil profilere NJS i september 2016, men før det gjør bandet spredte festivaljobber rundt om i Norge.
Utviklet av Atilla Moen-Duran