Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 01:05:22

Show: Let The Good Times Roll

12.06.2016
Avisoppslag røper planer om prosjektet "LET THE GOOD TIMES ROLL", et show om musikken som forandret alt; om opprinnelsen til rock'n'roll. Hør NJS' versjon av tittellåta her

Last ned hele saken her

Musikken fornyet seg, klærne ble annerledes og dansen ble aldri den samme. Showduoen «Åge & Gusty» har samlet noen av Norges beste Rock´n rollere til å fortelle hvordan musikkverden forandret seg for godt.

_________________________

mats duan / mats.duan@f-b.no
_________________________

Det var da ungdommen for første gang fikk sin egen musikk. Det var rockens
gullalder, dens barndom. Det ble opprør da man begynte å kle seg i dongeribukser og skinnjakker. Den nye generasjonen tok avstand fra foreldre. Musikken vi hører på i dag er inspirert av musikken på den tiden, sier Arne Ertnæs.

Stor underholdningsverdi

Prosjektet heter «Let the Good Times Roll», og er et samarbeid mellom showduoen Åge Sten Nilsen & Gusty Utterdahl, og artistene Eigil Berg fra New Jordal Swingers, Svein Finjarn fra blant annet Beatniks, Toini Knudsen og Arne Ertnæs kjent fra «Toini & the Tomcats». I tillegg vil Tor Andersen også her få en sentral rolle. Som med showene «Beatles - It was fifty years ago today» og «Elvis! - en storslåtthyllest til»
Musikken det er snakk om er rockens opprinnelse. Musikken som gjorde at Elvis ble Elvis og Beatles ble Beatles, og forhistorien til det som i dag er moderne musikk.
Rockemusikken fra 1952 til 1959, der ensemblet fokuserer sine oppsetninger
på perioden 1954–1958.
– Dette blir en slags voksenopplæring i rockens historie. Vi er ikke helt spikret ennå, men kun finpussing gjenstår, sier Ertneæs.
– Kan du si litt om innholdet?
– Vi vil at folk skal se på tiden uten kjedelige punktert. Det skal være god driv hele veien. Vi har alle lang fartstid i bransjen, vi vet godt hva folk vil ha, og hvordan. Det er stor underholdningsverdi som er ambisjonen vår. Og det blir
helt klart innslag av blant andre Chuck Berry og Buddy Holly.
Det nye ensemblet har store ambisjoner om å få det nye showet til å slå an i Fredrikstad og Norge på lik linje med Queen, The Beatles – og Elvis-showene.

Slagkraftig konsept

- Vi er ydmyke. Vi skal gå frem i en hastighet som er realistisk. Men vi
vurderer jo dette som et slagkraftig konsept som vi kommer til å kose oss med og velge innhold på øverste hylle. Så får vi se hvor langt det bærer, sier Ertnæs. Utterdahl kan bekrefte at Fredrikstad-befolkningen får den aller
første smakebiten.
– Vi setter opp en test for publikum på City Scene 10. juni slik vi pleier. Det er ikke helt bestemt når og hvor premièren blir ennå, mest sannsynlig vinteren 2017. Vi har stor tro på dette prosjektet.
Utviklet av Atilla Moen-Duran