Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 13:06:54

Jimmy Webb i Oslo fredag og lørdag!

18.08.2016
Eigil introduserer sin store låtskriverhelt Jimmy Webb til Masterclass dagen etter hans første konsert i Oslo! Eigil har skrevet litt om Mannen.

Eigil skriver:
- Tom Sjeklesæther nevnte det i det han skrev til "Låtskriver"-albumet mitt, og de som kjenner litt til meg som låtskriver har nok fått med seg at denne mannen har vært en inspirasjonskilde helt fra jeg som tenåring kjøpte hans "Mac Arthur Park"-single - i to eksemplarer for sikkerhets skyld! Oslo Jazzfestival kjente også godt til forholdet jeg har til Jimmy Webb da de ba meg introdusere legenden før hans Masterclass på Deichmanske Bibliotek i Oslo 20. august. Jimmy Webb, som i sitt 21 år ble overøst med fem Grammys, bl.a. for beste låt "Up, Up And Away", har siden skrevet seg inn i historien som en av de aller største låtskriverne, også med titler som "Witchita Lineman", "The Highwayman", "By The Time I Get To Phoenix", "Mac Arthur Park", "Galveston" og "The Moon's A Harsh Mistress", sistnevnte godt kjent her hjemme i Radka Toneff's versjon. Blant artistene som har spilt inn musikken hans er Ray Charles, Frank Sinatra, Elvis, Glen Campbell, R.E.M., James Taylor, Mark Knopfler, Joe Cocker, Linda Rondstadt og drøssevis andre. Folk som Joni Mitchell, Michael McDonald og Brian Wilson stiller villig opp og korer på platene hans, og etter bruddet med Paul Simon var det Webb som supplerte Garfunkel med hans første hit "All I Know" før det ble et helt Garfunkel-album med Webb-låter ("Watermark"). Den største countrykvartetten ever(!) med Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson og Waylon Jennings tok navnet sitt etter en Webb-original (The Highwaymen), som også åpnet debut-albumet deres.
Jimmy Webb gjør sin første konsert i Norge på Chat Noir fredag 19. august, og lørdag 20. august har jeg altså fått det ærefulle oppdraget å introdusere låtskriverlegenden for et Masterclass på Deichmanske i Oslo. Reneste julekvelden to dager på rad, spør du meg!

Utviklet av Atilla Moen-Duran