Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 02:05:06

NJS inviterer til Oslo-konsert torsdag

28.08.2016
Torsdag 1. september inviterer NJS til "En siste runde" i Oslo med bandets jubileumsutgave + blåsere på "Oslos beste utescene" Herr Nilsen. Billetter får du her

"Jubileumsutgaven" av New Jordal Swingers; Eigil Berg, Svein Finjarn, John Kolloen, Bjørn Kristiansen, Ole Marius Melhuus pluss blåserrekke kom sammen i 2014 for å profilere bandets 40-års-markering, bl.a. med en jubileumskonsert på Herr Nilsen i Oslo det året. Etter det har denne besetningen spilt rundt om i landet, og nå er de invitert til denne "ekstrakonserten" på Herr Nilsen i Oslo torsdag 1. september 2016 for en kanskje siste runde for Oslo-publikummet. Bandet går på scenen kl. 21.00.
(Fotograf Eigil-bildet: Alf Einar Kvalavåg)

  Pressebilde 2014

Litt historikk:
New Jordal Swingers feiret nylig 40 år med nytt album: ”11 Sanger”, og remastret back-katalog (12 album!), inkludert uutgitte live-spor og rarities! Elvis Costello sier: «I hver generasjon er det noens ansvar å videreføre arven til neste generasjon». I Norge fikk mange sitt første møte med rock’n’roll da de hørte New Jordal Swingers på scenen og på plate. Mange av inspirasjonskildene til dette bandet, og ikke minst til låtskriver Eigil Berg, skinte gjennom på denne jubileumsutgivelsen 40 år etter NJS’ platedebut.

To av norsk rocks fremste gitarlegender, Svein Finjarn og Bjørn Kristiansen, begge med god fartstid også innen NJS på 70- og 80-tallet, var nå for første gang med på samme plate i NJS, sammen med John Kolloen, Ole Marius Melhuus og Eigil Berg på NJS’ nye album «11 sanger». Produsent Kyrre Fritzner pakket det hele inn i et nytt og spennende lydlandskap uten å miste bandets særpreg og identitet.

Flere av låtene på NJS’ siste album gjenspeiler «bilder fra gutterommet». Her får vi bl.a.:
• Tanker rundt møtet med det mange oppfatter som rockens Mekka («Graceland»)
• En pianobasert hyllest til påvirkningen fra New Orleans («Svart magi»)
• Klare musikkreferenser til en av Ricky Nelsons kultklassikere («Balladen om «Lonesome Town»)
• Tanker rundt et gjensyn med barndommens Disney-kavalkader på TV i jula («Disney-jul», en duett med Eigil Berg og gjesteartist Trond Granlund)
• Twangy sørstats-swamp som røper påvirkning fra selveste Tony Joe White («Mannen med den blå gitar»)
• En kommentar til de stadige oppfordringene om å «samle bandet igjen» («En siste runde»)

De som kjenner sin rock-historie vil nikke gjenkjennende til twangy gitarer, klassiske Chuck Berry-licks og Marvin-aktige gitaranslag, mens Berg og Finjarn gjenoppfrisker Everly Brothers-påvirkningen i en oppsummering av egne karriérer i vokal-duetten «Mer enn okey». Balladen «Så fin du er» ligger allerede godt an til klassikerstatus innen sjangeren, og vi kan til og med ane et snev av Phil Spectors klassiske og innholdsrike produksjonsteknikk i avslutningssporet «Enda en sommer».

NJS’ gamle plateselskap Universal markerte NJS-jubileet med å utgi 12 NJS-album med tidligere stoff digitalt, mens Grammofon stolt kunne presentere de nye NJS-innspillingene både på CD og digitalt fra disse veteranene i norsk rock; Eigil Berg, John Kolloen, Svein Finjarn, Bjørn Kristiansen og Ole Marius Melhuus. Alle de 11 nyelåtene er signert Eigil Berg, og tre av dem er co-kreditert Ingvar Hovland (Vamp, Lars Martin Myhre etc.) på tekstsiden.

Det blir «Enda en sommer» for NJS i 2016. Etter spredte festivalkonserter rundt om i Norge kommer bandet til Herr Nilsen i Oslo 1. september før Rockheim i Trondheim profilerer bandet på landets nasjonale rockescene 23. september. Drøyt 40 års fartstid, drøyt 4.000 opptredener, drøyt 20 album og like mange salgstroféer (til sammen over en millon solgte!) bekrefter NJS’ status som en institusjon i norsk pop og rock her hjemme. Dette er et band som viser at de fortsatt leverer når de fortsatt leverer helt nye innspillinger, som de gjør med albumet «11 sanger»!

2016-besetningen av NJS er: Eigil Berg, Svein Finjarn, John Kolloen, Bjørn Kristiansen, Ole Marius Melhuus.

LABEL: GRAMMOFON (CD/LP/DIGITAL)

https://herrnilsen.ticketco.no/new_jordal_swingers__herr_nilsenUtviklet av Atilla Moen-Duran