Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 08:07:05

Festaften med NJS på Herr Nilsen

07.09.2016
New Jordal Swingers klinte til med en to timers konsert for Oslo-publikummet. Eigil har levert et referat.

Eigil skriver:

- "Det er ganske flott å tro det er noen som ble våre venner gjennom en sang" heter det i "En siste runde".
Jeg synes jeg fikk et slags bevis for nettopp det på konserten NJS holdt for Oslo-publikumet 1. september 2016.
I løpet av konserten fikk jeg stadig øye på venner ute i salen som har betydd mye for musikkforståelsen min og også for bandet.
Både de fra langt tilbake som musikkprofessor Jon Roar Bjørkvold og Arne Cranner, som jeg begge sang med i Olavsguttene i oppveksten, og Svein Engebretsen, mannen bak det flotte lydbildet på "Hot Line". Fra nyere samarbeid så jeg Bjørn Kulseth (prosjektleder for "11 sanger"), Jan Ellefsen (musiker på "Låtskriver) og Kristian Lindeman (bidragsyter både på "Låtskriver" og "11 sanger"). Fra mine mange år i Nopa kom vår kjære Lill Øyen, og fra mine mange år i Kunstnerrådet traff jeg igjen Marit Lauten,
for bare å nevne noen få av musikkvennene i en fullsatt sal.
Jeg tror vi var igjennom låter fra de aller fleste NJS-albumene i tillegg til en god del rock'n'roll-historikk. Det som var stipulert til halvannen time ble "plutselig" til to timer etter at lyden av trampeklapp ble gjengjeldt med ekstranumre. Noen låter var innøvd for denne anledningen, så får vi se hva vi tar med oss til Rockheim 23. september i det som godt kan bli "En siste runde" med denne jubileumsbesetningen av New Jordal Swingers.

(Foto av Eigil og blåserne: Sven Erik Hagen, av NJS: Bjørn Asper)


Utviklet av Atilla Moen-Duran