Printed from Eigil Bergs homepage - 03-03-2024 02:03:07

Greni, Berg & Greni

15.10.2016
Eigil var gjest sammen med Bigbangs Øystein Greni da Undertakers Circus hadde konsert på John Dee i Oslo 12. oktober.

"Nettenes prinsesse" sto selvsagt på repertoaret med Øystein Greni og Eigil i samspill med Undertakers på John  Dee.
Eigil benyttet anledningen til å takke både Greni senior og Greni junior fra scenen for at Nettenes prinsesse/Queen Of The Night/Long Distance Man nå har levd sitt eget liv gjennom flere ti-år.
Ivar Hovden, mannen som spilte sax med Undertakers i 1973 og som da tipset bandet på Eigils låt, var også i salen onsdag for å sjekke ut gamle kolleger.

I nyhetsmailen fra Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene får vi igjen historien om Eigils forbindelse med bandet:

Tekst: Ronnie Mag Larsen
Opprinnelig publisert på www.ordentligradio.no

"Sangen Nettenes Prinsesse er interessant fordi den i årenes løp har kommet i tre versjoner, med tre forskjellige titler.

I 1972 er Eigil Berg i London og setter melodi til en tekst av Wilf McLelland som heter Queen of The Night. Thor Greni får hørt låten, omsetter den til norsk og inviterer Berg til å bli med i studio. Like etterpå kommer den ut på debutplaten til Undertakers Circus som Nettenes Prinsesse. Først da Eigil Berg gir ut soloplaten Alhambra i 1981 får han gitt ut originalen Queen Of The Night. Bandet han tar med i studio da består bla av musikere fra Lava, og Finn Kalvik er med på akustisk gitar.
Vokalist og frontfigur i Undertakers Circus er som sagt Thor S. Greni, og den høsten LP-en "Ragnarock" er ute på markedet blir sønnen Øystein unnfanget. 20 år senere blir Øystein frontfigur i Big Bang, og det er de som gir ut en tredje versjon, som de har kalt Long Distance Man. Den kom på Big Bangs andrealbum Electric Psalmbook i 1999, spilt inn hos Kai Andersen i Halden, og de har satt såpass stor pris på sangen at den også kom med på Best Of-platen i 2007. Knut Schreiner (Turbonegro og Euroboys) er med og spiller elektrisk gitar på Long Distance Man.

Undertakers Circus gir ut en plate til på 70-tallet, denne gangen kaller de bandet Undertakers Cirkus med K, men den dag i dag bruker de originalnavnet. Platen "Brød & Sirkus" ble spilt inn i Arne Bendiksen Studio i perioden januar-april 1975. Det ble åtte sanger og bandet var strippet ned. Kort tid etter utgivelsen blir bandet oppløst, men de spiller som sagt sporadisk den dag i dag. Eigil Berg spiller i det som er ett av de mest suksessrike norske bandene noengang, New Jordal Swingers."

Utviklet av Atilla Moen-Duran