Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 02:05:48

Med Gilbert O'Sullivan

30.11.2016
Eigil skriver: - "På konsert med Gilbert O'Sullivan slår det meg; som låtskriver har jeg da også vært inspirert av denne mannen - way back when .

Gamle helter kan av og til dukke opp i nærmiljøet uten særlig forvarsel;
Donovan på Stabekk kino, 10cc på Stop Pressen i Oslo, og nå Gilbert O'Sullivan på Lillestrøm Kulturhus. Jeg må vel innrømme det var lenge siden, veldig lenge siden jeg har hørt på ham, visste ikke helt hva jeg skulle forvente, men den nydelige "Alone Again" er jo fortsatt en smakfullt komponert låt og en aldri så liten klassiker. Måtte jo sjekke ut, og konserten ble en overraskende hyggelig opplevelse. I tillegg til flotte låter som gjennombruddet med "Nothing Rhymed" og også "Clair" og "Alone Again" husket jeg hits som "Matrimony", "Ooh-wakka doo-wakka day ", "We Will" og til og med den tilnærma rocker'n "Get Down". Så viser det seg altså at mannen har vært aktiv hele tida, både som låtskriver med nye plater og som konsertartist.

Og jeg får en påmminnelse der og da; som låtskriver har også jeg vært inspirert av Gilbert O'Sullvan sånn helt i startfasen da O'Sullivan leverte det mere skikkelige håndverket "låtskriving" nærmere Bacharach- og McCartney-skolen enn de tøffeste rockerne. Det ble med andre ord en svært så hyggelig seanse og et hyggelig gjensyn  ..."

Utviklet av Atilla Moen-Duran