Printed from Eigil Bergs homepage - 30-09-2023 21:09:05

Eigils "Hyllest" i ny innspilling

27.04.2017
"Hyllest" (musikk: Eigil Berg / tekst: Ingvar Hovand) ble første gang utgitt på albumet "Eigil Berg - Låtskriver" i 2011. Nå er den innspilt på nytt til Trond Granlunds "Arbeidersanger".

Strålende anmeldelser så langt. Dagsavisens anmeldelse 21. april tar blant annet for seg "Hyllest" med disse linjene:

-  Rent bokstavelig rørende blir det i sangen som heter «Hyllest», skrevet av Ingvar Hovland (som også bidro på Granlunds «Bror min og jeg») og tonesatt av Eigil Berg fra New Jordal Swingers. Den definerer umiddelbart hva denne platens overbygning er, utover det å trekke arbeiderbevegelsens sangskatt fram i lyset: Samhold, solidaritet og bevisstheten om at vår generasjon er i ferd med å frarøve den neste alt framtidshåp:

«Og ingen får stjele av arven de gav/som alle skal dele fra vogge til grav/Den velstand er fattig som vender seg bort/fra alle som snubla da alt gikk for fort».

Hele anmeldelsen i Dagsavisen kan du lese her

"Hyllest" var selvsagt også med under release-konserten Granlund hadde på Herr Nilsen i Oslo 24. april, i tillegg til en annen låt fra Eigil, "Bror min og jeg".

Hør den nye "Hyllest"-versjonen fra NRKs Spillerom 21. april her

Og "Hyllest" er selvsagt på plass når Trond og Eigil entrer scenen på Kulturverkstedet Flammen i Nittedal fredag 5. mai.

Og som om ikke alt dette er nok; Romerikes Blad kliner til med en 6'er på terningen:Utviklet av Atilla Moen-Duran